ENNAKKO: Harjoituspelit alkavat huomenna Suomen mestaria vastaan


Ennakko: la 21.12. klo 13.45 KuPS-MP Lippumäen halli, Kuopio

MP pelaa huomenna lauantaina kauden 2020 ensimmäisen harjoitusottelun, kun joukkue matkaa uuden päävalmentaja Juha Pasojan johdolla Kuopioon, missä Lippumäen uutukaisessa hallissa vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari KuPS. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tammikuussa 2017 Suomen Cupin lohkovaiheessa. Kyseisen ottelun KuPS voitti Urpolassa selvin 0-5 -lukemin.

Viime kauden hienosti ja ansaitusti Suomen mestaruuteen päättäneen KuPS:n valmennus meni uusiksi, kun päävalmentaja Jani Honkavaara siirtyi SJK:n päävalmentajaksi. Nyt joukkueen puikosta löytyy kokenut norjalainen Arne Erlandsen sekä Rovaniemeltä takaisin palannut Pasi Tuutti. Kuopiolaisten ryhmään tulee jonkin verran muutoksia, mutta runkopelaajista jatkavat mm. Petteri Pennanen, Ilmari Niskanen sekä Ville Saxman. KuPS on jo vahvistunut, kun sopimukset on tehty mm. ghanalaisen keskikenttäpelaaja Bismark Boatengen sekä nigerialaisen laiturin Usman Salen kanssa. Kuopiossa on viime vuosina ollut heikot talviharjoitteluolosuhteet, mutta nyt ne on kunnossa, kun tänä syksynä Lippumäkeen rakennettiin uusi ylipainehalli. KuPS pelasi viime lauantaina ensimmäisen harjoitusottelun, kun JIPPO kaatui 2-0(2-0) Eetu Rissasen ja Juho Pirttijoen maaleilla.

MP lähtee Kuopioon isolla ryhmällä, mutta sopimuspelaajista iso osa on vielä sivussa. Esimerkiksi tammikuussa Mikkeliin palaavat Sammy Ndjock ja Vincent Bikana, flunssainen Joonas Nissinen ja töissä oleva Matti Kohonen eivät ole huomenna mukana. Harjoituksissa on viime viikkoina omien junioreiden lisäksi ollut paljon uusia pelaajia antamassa näyttöjä. Huomisessa harjoitusottelussa MP:n peliasussa nähdään monia jo aikaisemmin MP:ssä pelanneita pelimiehiä (Simmons, Liukkonen, Voutilainen ja Uronen), mutta lisäksi on paljon uusia pelimiehiä. Näyttöjä antavat esimerkiksi PEPO:ssa kaksi edellistä kautta pelannut nigerialainen keskikenttäpelaaja Jonathan Dunyin, ruotsalainen puolustuspään pelaaja Viktor Adebahr sekä Gnistanissa viime kauden lopun pelannut KuPS-kasvatti Mikko Pitkänen. MP päättää neljän viikon harjoittelujakson huomiseen peliin ja joulun aikaan joukkue pitää kahden viikon omatoimisen jakson.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiensa ja testimiesten esityksiä pelitilanteessa.

– Nelisen viikkoa on nyt harjoittelua takana. Olen nähnyt paljon hyviä suorituksia pelaajilta, niin omilta kuin testipelaajiltakin. Nyt hyvä lähteä katsomaan pelaajien tekemistä myös pelipaita päällä.  Vastustajana KuPS, tuore Suomen mestari, joten ei parempaa paikkaa ole pelaajilla näyttää osaamista kuin Suomen parasta joukkuetta vastaan.

– Tavoitteena pelissä on katsastaa useita testipelaajia sekä totta kai myös nähdä ensimmäistä kertaa omia sopimuspelaajiakin oikeassa pelissä. Pelillisenä asiana on katsoa peruspelaamisen tasoa sekä pelaajien kykyä pelata roolinsa mukaan.

– Hyvän pelin jälkeen on mukava paketoida vuosi 2019 jalkapallon osalta ja lähteä joulun viettoon.

Kokoonpanossa:
5. Mikko Pitkänen
7. Didis Lutumba-Pitah
8. Elliot Simmons
9. Juuso Liukkonen
11. Aatu Manninen
13. Jiri Haikonen, kapteeni
14. Irfan Sadik
15. Jonathan Dunyin
16. Eero Ylönen
17. Veeti Seppänen
18.  Topi Keskinen
20. Viktor Adebahr
21. Leevi Leinonen
23. Antti Voutilainen
24. Jonne Uronen (mv)
29. Yassin Daoussi
30. Veikka Stålhand (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell