ENNAKKO: Harjoitusottelut jatkuvat huomenna


Ennakko: MP-FC Vaajakoski
la 16.3.2024 klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

MP jatkaa valmistautumistaan Ykkösliigaan ja huomenna pelataan taas harjoitusottelu, kun Ykkösessä pelaava FC Vaajakoski saapuu vieraaksi Jalkapallohalliin. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet maaliskuussa 2021 harjoitusottelun merkeissä ja silloin MP voitti 1-0. Edelliset viralliset ottelut ovat Kakkosen A-lohkosta kaudelta 2018, jolloin molemmat voittivat vierasottelunsa.

Vaajakoskelaiset ovat viime vuosina kovasti taistelleet Keski-Suomen ykkösjoukkueen statuksesta. Viime kaudella he sijoittuivat hienosti Kakkosen C-lohkon jaetulle kärkisijalle, mutta OLS:lla oli parempi maaliero ja vaajakoskelaiset joutuivat Ykkösen karsintaan, jossa PKKU ja Ajack Deng oli parempia yhteistuloksella 4-5. Esport Hongan ja HIFK:n poistuminen ylemmistä sarjoista käynnisti kuitenkin täydennysmenettelyn ja loistavan viime kauden jälkeen todella niukasti ilman nousua jäänyt FC Vaajakoski oli Ykkösen täydennysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla. FC Vaajakoskelle myönnettiin lisenssi tulevan kauden Ykköseen ja näin he edelleen pelaavat Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Hyvää työtä tehnyt päävalmentaja Antti Neuvonen on kasannut joukkuettaan, jonka runko on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa ja uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet mm. Genc Kovaqi, Benjamin Simsek sekä maalivahdit Joona Poltto ja Vilho Tuokkola. Viime viikonloppuna vaajakoskelaiset kävivät testaamassa Veikkausliiga-vauhtia Maarianhaminassa, missä MIFK oli maalein 4-1 parempi. Vaajakoskelaisten riveistä löytyy useita MP:ssäkin pelanneita pelaajia: Benno Hanslian, Genc Kovaqi, Matti Liimatainen sekä Antti Voutilainen.

MP sai viime viikonloppuna Ykkösliigacupin ottelut päätökseen, kun Järvenpäästä oli tuliaisena 4-1 -vierastappio JäPS:lle. MP:n ainokaisen viimeisteli näytillä ollut hyökkääjä Landry Koffi rangaistuspotkusta. Ykkösliigacupin ottelut päättyivät MP:n osalta tänäkin vuonna alkulohkoon, sillä 1-3 -PK-35 -avausvoiton jälkeen tuloksena oli kolme peräkkäistä tappiota (KTP, JIPPO ja JäPS) ja sijoittuminen tasaisen lohkon jumbosijalle maalierolla 5-12. Nyt MP pelaa vielä ennen neljän viikon päästä alkavaa Ykkösliigaa neljä harjoitusottelua, joissa haetaan oikeita koostumuksia sekä hiotaan peliä, jotta sarjassa pisteitä kertyy. Kolmessa edellisessä ottelussa joku MP:n pelaajista on joutunut päivystykseen – toivottavasti huomenna tämä putki katkeaa ja pelaajat pysyvät ehjinä! Olli Kilpeläinen on taas pelikunnossa ja palaa kokoonpanoon. Eero Ylönen seuraa vielä huomisen pelin katsomosta käsin, Ajack Deng on kipeänä ja muutama nuoriso-osastosta on P20-joukkueen mukana Vantaalla pelaamassa SM-karsintasarjaa. Landry Koffi palasi loppuviikosta taas joukkueen mukaan ja on huomenna kokoonpanossa, samoin kuin Noah Levis.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan selkeämpää pelaamista.

– Ykkösliigacupin tulokset eivät mairittele meidän peliesityksiä, mutta tulosten takaa löytyi paljon hyviäkin asioita, joita ollaan harjoituksissa käyty läpi. Vaikkei tuloksellisesti onnistumisia tullutkaan paljoa, niin pelien sisällä onnistumisiakin oli ja harmittavasti aika moni takaiskumaali tuli liian helposti.

– Tulevissa harjoituspeleissä haetaan oikeaa pelimuotoa, joka sopii parhaiten pelaajien ominaisuuksiin ja sitä kautta pystytään pelaamaan ehjemmin joukkueena 90-minuuttisia.

– Huomenna on vastassa FCV, joka pelaa sarjaporrasta alempana Ykkösessä ja odotettavissa on näyttämisen haluinen Keski-Suomen joukkue. Meidän omassa pelissä haluan nähdä puolustussuuntaan jämäkämpää boksin puolustamista sekä pidempiä pallonhallintajaksoja, jotka johtavat maalintekopaikkoihin. Muuten jatkamme rohkeaa pelaamista, jossa prässätään korkealta ja pyritään avaamaan peliä fiksusti vastustajan linjojen ohi.

Ottelusta ei ole tulossa livelähetystä, joten ainoa paikka ottelun seuraamiseen on paikan päällä Jalkapallohallissa.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
5. Olli Kilpeläinen
6. Jan Heinonen
7. Niila Forsell
8. Noah Levis
11. Rasmus Lehtonen
13. Benjamin Dahlström
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
19. Landry Koffi
20. Oliver Häyhänen
22. Kasper Viramäki
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
27. Veeti Määttä
28. Veikko Karttunen
30. Timi Heikkinen (mv)