ENNAKKO: Harjoitusottelussa huomenna vastassa FC Blackbird


Ennakko: la 16.2. klo 15.15 MP-FC Blackbird Urpola, Mikkeli

Kakkosen Cupin otteluiden jälkeen huomenna lauantaina on edessä kauden 2019 ensimmäinen harjoitusottelu, kun Urpolassa vastaan asettuu viime kaudella Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen lohkonsa voittanut FC Blackbird, joka ei kuitenkaan ottanut vastaan Kakkosen sarjapaikkaa, vaan jatkaa pelejään Kolmosessa.

Jyväskyläläisjoukkue on saanut monia nimekkäitä vahvistuksia viime kauden joukkueeseensa. Joukkueen listoilta uusina pelimiehinä löytyy mm. Jasin Abahassine, Toni Tahvanainen, Zakaria Abahassine, Joona Rautamies sekä Joona Ala-Porkkunen. Lisäksi tällä viikolla joukkueen riveihin virallisesti liittyi myös Tomi Petrescu, joka toimii päävalmentaja Paul Taylorin apuna pelaajavalmentajana. Petrescu pelasi jo joukkueen riveissä, kun Böördi voitti harjoitusottelussa JJK Villiketut tammikuun lopussa 6-1(4-1).

MP ei saanut kahdesta pelatusta Kakkosen Cupin ottelusta sellaisia tuloksia, joita niistä haettiin. Ottelut MP joutui pelaamaan aika varamiehisinä, kun kaikki sopimuspelaajat eivät vielä olleet saapuneet kaupunkiin ja flunssakin vaivasi joukkuetta. Nuoret pelimiehet saivat kuitenkin arvokasta kokemusta ja vastuuta, kun kokeneemmasta päästä olevat pelimiehet olivat sivussa erinäisten syiden johdosta.

Huomiseen otteluun MP lähtee pienehköllä ryhmällä ja pääosin ilman nuoria pelimiehiä, sillä A-juniorit pelaavat huomenna Espoossa SM-karsintasarjaa. Useampi pelaaja kuntouttaa vielä jalkavammojaan ja heidän kanssa ei oteta mitään riskiä. Näyttöjä antavat pari harjoitusta joukkueen mukana olleet guinealainen laitapelaaja Elhadji Keita, 24 sekä ranskalainen keskikenttäpelaaja Emmanuel Tchakossi, 30. Mikko Hiltunen esiintyy tällä erää viimeistä kertaa MP:n peliasussa ennen muuttoa Pohjois-Suomeen.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa, että näkee, miten harjoitellut asiat toimivat pelitilanteessa.

– Lähdemme taas keskittymään oman pelimme kehittämiseen ja viemään käytäntöön niitä asioita, joiden parissa olemme Cup -otteluiden jälkeen työskennelleet. Joitakin pelaajia on vielä testissä ja heidän tilanteisiin saadaan vastauksia tulevan ottelun jälkeen.

– Meillä on menossa fyysisesti raskas jakso ja jokainen varmasti puhkuu intoa päästä pelaamaan pelkän harjoittelun sijaan.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Mikko Hiltunen
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Elhadji Keita
16. Emmanuel Tchakossi
18. Janne Kuhmonen
19. Samuli Kaasalainen
20. Viljami Jurvanen
24. Tuomo Hiltunen (mv)
26. Miro Kekkonen
33. Sammy Ndjock (mv)
77. Lauri Ihalainen