ENNAKKO: Gnistan saapuu sunnuntaina Urskiin


Ennakko: sunnuntai 1.7. klo 18.30 MP-Gnistan, Helsinki Urskissa
otteluisäntä: Osuuskauppa Suur-Savo
ottelupallot: Sioma

Kakkosen A-lohkon ottelut jatkuvat pienen juhannustauon jälkeen, kun kevätkierroksen päätösottelussa sunnuntaina MP saa Urskiin vieraaksi vielä viime kaudella Ykkösessä pelanneen Gnistanin. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2016 Kakkosessa.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta toinen ja neljäs. Lohkon ehdottomiin suosikkeihin kuuluvat oulunkyläläiset ovat keränneet kymmenessä pelaamassaan ottelussa 20 pistettä (6 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 19-13), kun taas MP:llä on 17 pistettä (5 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 18-11).

Sunnuntain vieraiden kokoonpanosta löytyy leveyttä, nimilista on todella kova Kakkoseen ja joukkuetta on vielä vahvistettu tässä matkan varrella useamman pelimiehen verran. Kokeneiden pelimiesten lisäksi joukkueen riveistä löytyy myös nuoruuden intoa, sillä eniten peliminuutteja ovat kellottaneet nuoret Aatu Hakala (mv) sekä Onni Tiihonen. Gnistanin maalintekijätilaston kärjestä löytyy mikkeliläiselle yleisölle tuttu pelimies, kun MP -kasvatti Teemu Pastila on viimeistellyt viidesti, kuten myös Aleksander Akbar. Gnistan aloitti sarjan vakuuttavasti viidellä voitolla, mutta sen jälkeen on ollut vähän vaikeampaa ja viimeisestä viidestä pelistä heillä on kasassa viisi pistettä.

MP on viime peleissä saanut oman pelinsä kulkemaan ja maalintekokin on alkukauden nihkeyden jälkeen alkanut sujumaan, sillä edelliseen kolmeen peliin vastustajan maalivahdit ovat saaneet nöyrtyä peräti 11 kertaa sinipaitojen edessä. MP pääsee sunnuntain otteluun kolmen ottelun voittoputkessa ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa. MP:n parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat Lucas dos Santos (6) ja Miikka Oinonen (4).

MP lähtee kevätkierroksen päätösotteluun aikalailla samalla kokoonpanolla kuin edelliseen MYPA -otteluun. Sivussa jatkavat Joonas Kimari, Matti Kohonen sekä Niila Forsell. Kohonen ja Forsell ovat olleet jo joukkueen mukana harjoituksissa, mutta eivät ole vielä mukana sunnuntain joukkueessa.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa sunnuntaina tiukkaa kamppailua sarjapisteistä.

– Tuleva ottelu on meille erittäin tärkeä ja määrittää paljon asetelmia loppukauden osalta. Gnistanilla on erittäin laadukas joukkue ja jokaiselta osa-alueelta löytyy kovia nimiä tälle tasolle.

– Meillä on kova luotto omaan tekemiseemme ja nyt on mahdollisuus kartuttaa pistetiliä myös kotikentällä.

Vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8119 MP-Gnistan 2,30 – 3,70 – 2,40.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
33. Sammy Ndjock (mv)