EDUSTUS: Viime kauden tehokkain Antti-Ville Räisänen jatkaa MP:ssä


#7 Antti-Ville Räisänen oli viime kaudella MP:n tehokkain pelaaja. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijoiden joukkueen rakennus jatkuu, kun Antti-Ville Räisänen teki vuoden jatkosopimuksen. Näin MP:llä on kasassa viisitoista pelaajasopimusta ja sopimusjulkistukset jatkuvat tammikuussa, kun joukkue palaa taas yhteisharjoituksiin joulun pyhien jälkeen. Alkuvuodesta on tulossa sekä jatko- että täysin uusia pelaajasopimuksia.

22-vuotias Antti-Ville Räisänen aloittaa nyt Mikkelissä kolmannen kautensa. Varkaudessa jalkapallouransa aloittanut Räisänen oli menneellä kaudella MP:n tehokkain pelaaja, kun 19 Ykkösen ottelussa syntyi viisi maalia ja kolme maalisyöttöä. Viime kauden MP:n tehokkain pelaaja haluaa kehittyä entisestään.

– Kausi oli lähtökohtiin nähden hyvä. Talven treenipelit ja Suomen Cup meni joukkueelta kelvollisesti, kunnes korona laittoi pelihommat pienelle tauolle maalis-huhtikuun taitteessa. Siitä sitten alkoi toinen pre-season, joka sitten hieman keskeytti hyvän vireen talvikauden peleissä. Henkilökohtaisesti kuitenkin koin tuon koronatauon jopa positiivisena, koska tällöin oli sitten paljon omaa aikaa kehittää eri ominaisuuksia, jotka itse koin tärkeiksi. Kova omatoimijakso Iiron kanssa siinä huhtikuussa viritti kyllä koneen sitten parempaan kuntoon heinäkuun pelejä ajatellen, kun kausi pääsi vihdoin starttaamaan.

– Kausi paineltiin kovalla rytmillä läpi ja muutamaa isompaa loukkaantumista lukuun ottamatta jätkät pysyivät kyllä hyvin kunnossa loppuun asti. Itsellä loppukauden aikana tullut pikkuvamma hieman hidasti lopussa menoa, mutta täytyy olla kiitollinen, että säästyttiin sen isommilta kolhuilta.

– Henkilökohtaisesti kausi meni myös hyvin. Pitkään olen halunnut tehdä enemmän tehoja kentällä ja nyt niitä tuli. Isoimmat askeleet eteenpäin tuli varmasti kuitenkin fyysisellä sekä henkisellä puolella, mitkä molemmat ovat olleet nyt kehityksen kohteina jo jonkin aikaa. Joukkueena hienointa oli, että meidän peli kehittyi jatkuvasti loppua kohden ja tämä ruokki itseluottamusta paljon joukkueen sisällä. Lopulta kuitenkin varmasti saatiin se, mitä ansaittiin kaudesta.

– Nyt on kyllä taas tosi odottavainen fiilis, että pääsee joukkueen kanssa tekemään töitä tammikuun alussa. Joukkueen viime kauden rungosta on paljon pelaajia jatkamassa, mikä helpottaa varmasti seuraavaan kauteen lähtemistä. Tavoitteena on ehdottomasti parantaa sarjasijoitusta roimasti, enkä kyllä itse näe yhtään syytä miksi näin ei kävisi.

– Henkilökohtaisesti haluan taas ottaa ison roolin keskikentältä, tehdä enemmän tehoja kuin viime kaudella ja olla oman pelipaikan paras pelaaja Ykkösessä. Tavoitteet ovat kovat, mutta nyt talvikausi painetaan sillä tavalla joukkueena töitä, että kesällä tehty työ näkyy kesällä Urskin nurmella.

– Iso kiitos ja hatunnosto kaikille kannattajille ja faneille, joita koronasta huolimatta saapui aina hieno määrä Urskiin pitämään ääntä. Oli myös tosi mahtavaa nähdä vieraspeleissä paljon MP:n kannattajia ja parhaana muistona kaudesta jäi 2-3 -vierasvoitto KTP:stä omien fanien edessä. Toivottavasti samanlaista kannatusta nähdään myös vieraissa ensi kaudella!

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen Räisäsen esityksiin viime kaudella.

– A-V oli viime kaudella yksi niistä pelaajista, jonka esitykset pysyivät tasaisena läpi kauden. Urheilijana hän on aivan priimaa ja jalkapallotaidot ovat hyvää luokkaa.

– Räisänen voitti myös sisäisen maalipörssin. Hän tulee olemaan tärkeä palanen meidän ensi vuoden joukkueessamme monipuolisena pelaajana ja häneltä luonnistuu useampi pelipaikka, vaikka hän on itse tästä eri mieltä.

Pelaajasopimukset 23.12.2020:
#3 Reetu Räsänen (2021)
#4 Iiro Äijö (2021)
#7 Antti-Ville Räisänen (2021)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#21 Leevi Leinonen (2021)
#22 Jesse Jäppinen (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)
#25 Juuso Tarvainen (2021)
#28 Aatu Manninen (2021)
#33 Otto Hautamo (2021)