EDUSTUS: Viime kaudella eniten pelannut Matti Kohonen jatkaa MP:n puolustuksessa


#12 Matti Kohoselle kertyi eniten peliminuutteja viime kaudella MP:n pelaajista. (Kuva: Pietu´s Photo)

Viime kauden päätteeksi Kakkosen A-lohkon ylivoimaisesti voittanut ja Ykköseen noussut Mikkelin Palloilijat ja joukkueesta eniten viime kaudella pelannut Matti Kohonen ovat käyttäneet sopimuksessa olleen option. Kohosen sopimuksen jälkeen MP:llä on kasassa 17 pelaajasopimusta.

Tänään 25 vuotta täyttävä Matti Kohonen pelasi vasempana puolustajana viime kaudella yhtä vaille kaikissa MP:n Kakkosen otteluissa. Täydet peliminuutit katkesivat kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Järvenpäässä, kun erotuomari näytti Kohoselle punaista korttia. Yhden maalin viime kaudella viimeistellyt Kohonen on täynnä intoa aloittaessaan kolmannen kauden MP:ssä.

– Viime vuosi oli hieno: seura täytti 90 vuotta ja nousimme Ykköseen. Kausi oli siis kaikin puolin onnistunut, vaikka tappioton putki katkesikin viimeisessä ottelussa.

– Henkilökohtainen tavoitteeni oli saavuttaa ehjä kausi ilman loukkaantumisia, tässä onnistuimme. Paikat kestivät ja se mahdollisti pelaamisen. Esitykseni kentälläkin olivat tasaisia.

– Tuleva kausi on uusi haaste monelle ja sitä odotetaan innolla! Hommia paiskitaan kaksin verroin enemmän ja näytetään, että Mikkelissä kuuluu pelata jalkapalloa Kakkosta korkeammalla sarjatasolla.

Päävalmentaja Juha Pasoja ottaa ilolla vastaan Kohosen jatkon, sillä hän on tuttu pelimies jo Jyväskylän ajoilta.

– Midi on hyvällä asenteella töitä tekevä puolustaja, jonka ominaisuudet ovat hyvällä tasolla Ykköseen. Hän on valmentajalle helppo pelaaja, kun aina tietää, mitä saa, kun hänet laittaa kentälle, sillä taso ei paljon heittele.

Puheenjohtaja Olli Heinikainen on tyytyväinen edustusjoukkueen pelaajatilanteeseen.

– Olemme edenneet aikataulun mukaan ja meillä on jo hyvä runko kasassa. Harjoituksissa on ollut erittäin nälkäisten junnujen lisäksi mielenkiintoisia testipelaajia ja lisää on tulossa ensi viikolla ja tammikuussa pienen joulutauon jälkeen.

– Emme kuitenkaan kiirehdi uusien sopimusten kanssa, vaan katsastetaan rauhassa pelaajia ja sitten tehdään harkittuja päätöksiä.

Pelaajasopimukset 14.12.2019:
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#11 Tomi Janhunen
#12 Matti Kohonen
#13 Jiri Haikonen
#16 Eero Ylönen
#17 Veeti Seppänen
#18 Topi Keskinen
#19 Joonas Nissinen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#25 Juuso Tarvainen
#28 Aatu Manninen
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell