EDUSTUS: Vehkonen jatkaa MP:n puolustuksessa ja Laiho nousee junnuista


#4 Ville Laiho ja #3 Väinö Vehkonen pelaavat MP:n alakerrassa.

Ensi viikon lauantaina ensimmäisen valmistavan harjoitusottelun pelaavan Mikkelin Palloilijoiden joukkueenrakennus etenee, kun Väinö Vehkonen on tehnyt vuoden jatkosopimuksen ja Ville Laiho kahden vuoden sopimuksen. Näin MP:llä on kasassa yhdeksän pelaajasopimusta Ykköseen ja lähiaikoina on tulossa lisää sopimuksia.

#3 Väinö Vehkonen pelasi toiseksi eniten viime kaudella Ykköstä MP:n riveissä. (Kuva: Jukka Laitinen)

21-vuotias toppari Väinö Vehkonen saapui viime kaudeksi MP:n riveihin HJK:n organisaatiosta ja oli joukkueen runkopelaaja pelaten 25 ottelua Ykkösessä. Peliminuutteja JJK-kasvatille kertyi MP:stä toiseksi eniten ja maalinteossa Vehkonen onnistui kahdesti. Vehkonen haluaa kehittyä ja odottaa joukkueelta ylemmän jatkosarjan paikkaa.

– Viime kauteen mahtui hyviä ja huonoja hetkiä. Kesällä joukkueella oli vaikeampi jakso, mutta syksyä kohti saatiin käännettyä kurssi parempaan suuntaan ja näin ollen loppukaudesta jäi ihan hyvät fiilikset. Henkilökohtaisesti sain paljon vastuuta ja koin, että pystyin kauden aikana menemään pelaajana eteenpäin.

– Maalinteossakin tuli pari kertaa onnistuttua muutaman kuivan kauden jälkeen, mikä tuntui kyllä hyvältä. Tavoitteena on heiluttaa verkkoa myös ensi kaudella ja vastustajaa taas koitan olla päästämättä maalipaikoille.

– Tulevalla kaudella on joukkueena tavoitteena parantaa edellisestä, ja saavuttaa ylemmän jatkosarjan paikka. Itseltäni odotan ehjää kautta, kehitystä sekä tärkeää roolia joukkueen alakerrassa.

Ville Laiho, 18 on MP:n omia junioreita, joka on aloittanut seurassa jo 5-vuotiaana HIPPO-Naperofutiksessa. Viime kaudella Laiho pelasi A-junioreiden Kakkosen pelien lisäksi SavU:ssa kaikki 22 Kolmosen ottelua alusta loppuun ja onnistui maalinteossa kerran. Koko MP:n junioripolun läpikäynyt puolustaja liittyy innokkaana edustusjoukkueeseen.

– Tulen hyvillä mielin edariin mukaan. Pääsen kehittymään pelaajana hyvään ympäristöön.

– Tavoitteenani on kehittyä mahdollisimman paljon ja olisihan se siistiä päästä pelaamaan Ykkösessä ensimmäiset minuutit.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen Vehkosen jatkoon sekä nostaa mielellään omia junioreita rinkiin mukaan.

– Väinö oli viime kaudella tärkeä palanen puolustuslinjassamme. Hän pallollisena taitava toppari, joka kehittyi fyysisessä pelissä viime kaudella ja ansaitsi vahvoilla otteillaan ison roolin joukkueessa. Hän on kokonsa myötä uhka vastustajalle erikoistilanteessa. On myös joukkuepelin kehityksen kannalta tärkeää, että saadaan pelaajia pysymään Mikkelissä useampi vuosi.

– Viime kaudella Ville esitti vahvoja otteita A-junioreissa sekä SavU:ssa. Hän on oma kasvatti, joka pystyy pelaamaan topparina tai keskikentällä. Hän on pallovarma pelaaja, joka ei pelkää kaksinkamppailujakaan. Hienoa, että Ville haluaa panostaa jalkapalloon ja katsoa, mihin suuntaan kehitys menee tulevina vuosina. On myös tärkeää seuralle saada omia junioreita nostettua edustukseen ja toivottavasti myös pelaavaan kokoonpanoon kesän peleihin.

Pelaajasopimukset 5.1.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2023)
#3 Väinö Vehkonen (2023)
#4 Ville Laiho (2024)
#9 Peetu Kerminen (2023)
#14 Jesse Jäppinen (2023)
#17 Valtteri Nikulainen (2023)
#24 Jesse Kilpeläinen (2023)
#26 Joona Kuismala (2023)
#30 Timi Heikkinen (2024)