EDUSTUS: Valmistautuminen on käynnissä, vaikka Ykkösen peleistä ei ole vielä mitään tietoa


Ykköseen valmistautuva Mikkelin Palloilijat aloitti viime viikolla reilun viiden viikon tauon jälkeen harjoittelun, kun pienryhmäharjoittelu pyörähti käyntiin omatoimijakson jälkeen. Harjottelu tapahtuu 3-4 pelaajan ryhmissä ja paikalla on yksi valmentaja. Kaikessa toiminnassa noudatetaan viranomaisten ja THL:n antamia ohjeistuksia koronaepidemian voittamiseksi, sillä terveydestä ei tule tinkiä missään olosuhteissa.

Pienryhmäharjoittelussa on konsultoitu joukkueen lääkäriä Hannu Paajasta ja on luotu tarkat ohjeet, miten toimitaan. Ohjeissa on käytetty pohjana Veikkausliigan tekemää hyvää ohjeistusta pienharjoittelusta. Jos tilanne muuttuu tai tulee uusia ohjeistuksia, niin pienryhmäharjoittelu keskeytetään heti.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen näkemäänsä ja pelaajien kuntotasoon.

– Fiilis on ollut todella hyvä, kun vihdoinkin päästiin treenaamaan joukkueen kanssa, vaikkakin pienryhmissä.

– Pelaajat testattiin kahdella erityyppisellä testillä, perinteinen Cooper -testi ja sitten vauhtikestävyystestillä. Tulokset oli hyvät ja joukkue olisi valmis aloittamaan pelit vaikka heti testien puolesta.

– Testien ja pelipaikkojen perusteella jaettiin pelaajat kolmen-neljän pelaajan ryhmiin. Ryhmissä pystytään keskittymään pelaajien ominaisuuksien parantamiseen pallon kanssa sekä myös fysiikan osalta.

– Tässä mennään eteenpäin päivä kerrallaan. Odotus on kova sille, että sarjapelit jossain vaiheessa taas alkaisivat, mutta nyt keskitytään harjoitteluun pienryhmissä ja katsotaan, miten tilanne etenee.

Toiminnanjohtaja Mika Roivas on myös odottavalla kannalla.

– Viime viikolla saatiin hallitukselta uusia linjauksia ja nyt odotellaan, että Palloliitosta saadaan jonkinlaista tietoa tulevasta sarjakaudesta. Kuluvan viikon aikana saadaan varmasti jotain lisätietoja ja katsotaan, miten homma etenee.

– Pelaajat aloittivat tauon jälkeen valmistautumisen, kun viime viikolla pyörähtivät pienryhmäharjoitukset käyntiin. Näissä harjoituksissa noudetaan tarkkaan ohjeita ja pidetään hygieniasta huolta.

– Kyllähän tässä toimistolla on vaikea rakentaa tulevaa kautta, kun ei ole tiedossa mitään päivämääriä eikä paljon muutakaan. Sitten kun saadaan selvyys asioihin, niin kyllähän me muutamassa viikossa saadaan valmius pelien käyntiin laittamiseen.

– Mielestäni tästä haasteellisesta tilanteesta huolimatta sarja tulee pyrkiä pelaamaan kaksinkertaisena tai muuten sattumalle jää liian iso rooli. Pelataan sitten vaikka muutama kierros tyhjille katsomoille, että saadaan kunnon sarja pelattua.

–  Yhteistyökumppanimme ovat suhtautuneet tähän tilanteeseen hyvin ja olemme kaikki odottavalla kannalla. Ollaan yritetty keksiä jotain uutta. Esimerkiksi muutama viikko sitten avattiin verkkokauppa, jossa kauppa on käynyt kivasti ja liiton puolesta järkätty ”Kauden tärkein ottelu” -kampanja oli mukava lisä.

– Jalkapallon aika vielä koittaa!