EDUSTUS: Väliaikatietoa Ykkösen kaudesta 2021


Viime keskiviikkona Ykkösen seurat kokoontuivat Palloliiton johdolla Teams -palaveriin, jossa käytiin läpi seurojen tilannetta koronapandemian keskellä. Viime viikkoina lähes kaikki joukkueet ovat pystyneet valmistautumaan alkavaan kauteen melkein normaalilla tavalla, vaikka tilanne on todella haastava koronan takia ympäri Suomen.

Seurat olivat yksimielisiä siitä, että ainakin vielä tässä vaiheessa tähdätään siihen, että Ykkösen kausi pystyttäisiin viemään läpi suunnitellusti eli ensin pelattaisiin kaksinkertainen sarja ja sen päälle loppusarjat. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kauden alku voisi siirtyä muutamalla viikolla eteenpäin ja nämä muutamat pelit kauden alusta siirtyisivät myöhemmin pelattavaksi. Kauden aloitukseen vaikuttaa monia asioita, kuten Veikkausliigan alku. Veikkausliiga teki jo eilen päätöksiä ja heidän kauden alkunsa siirtyi muutamalla viikolla eteenpäin. Näillä näkymin päätöksiä Ykkösen kauden alusta saamme ensi viikolla, kun ensin Palloliiton hallitus kokoustaa ja sen jälkeen seurat.

Melkein kaikki Ykkösen seurat olivat sitä mieltä, että parasta olisi, jos edes rajoitetusti yleisöä saisi tulla paikalle peleihin. Pahimmassa skenaariossa oltiin valmiit pelaamaan muutama ottelu ilman yleisöä, mutta ei kuitenkaan tämän enempää, sillä yleisöähän varten tätä hommaa tehdään. Yleisö- ja ottelutulot ovat suurimmalle osalle seuroista myös taloudellisesti todella tärkeässä roolissa ja tämänkin johdosta halutaan yleisöä katsomoihin.

Seurataan tilannetta ja pysytään terveenä!!