EDUSTUS: Topi Keskinen MP:n kauden paras


MP:n oma kasvatti #18 Topi Keskinen löytyi MP:n maali-, syöttö- sekä tehotilaston kärjestä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Lokakuun toisena viikonloppuna Ykkösen pelit tältä kaudelta päättänyt ja Ykkösen alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Mikkelin Palloilijat palkitsi tänään kauden 2022 päättäjäisissä seuraavat pelaajat:

Kauden paras pelaaja: Topi Keskinen
Paras maalintekijä: Topi Keskinen (10 maalia / 24 ottelua)
Kauden lupaavin tulokas: Joslyn Luyeye-Lutumba
Joukkueen luottopelaaja: Samuli Hölttä
Joukkueen taistelija: Jarkko Heimonen
Sankari: Tuomo Hiltunen

Palkitut valitsi koko valmennus- ja taustatiimi yhdessä. Seuraavassa päävalmentaja Juha Pasojan perustelut palkintoihin:

– Topin todellinen läpimurto niin Ykkösessä kuin nuorisomaajoukkueissakin. Hän on pelannut tasaisen kauden ja onnistunut maalinteossakin kiitettävästi. Topin työmoraali on hyvällä tasolla ja vie häntä pitkälle urallaan. Hän taistelee joka tilanteessa täysillä ja on näyttänyt voittajaluonteensa niin peleissä kuin harjoituksissa.

– Joslyn pelasi todella vahvan talvikauden ja tekeminen näytti todella lupaavalta. Kauden alkaessa tuli haasteita sopeutua Ykkösen vauhtiin ja vaatimuksiin, mutta ne opittuaan hän on ollut yksi joukkueen parhaita pelaajia syyskierroksilla. Hän on selkeä vuoden tulokas.

– Samulille olisi voinut antaa myös taistelija palkinnon hänen tultuaan takaisin terveyshaasteiden jälkeen kentille yllättävänkin nopeasti syksyllä. Hän on ollut talvesta lähtien todella tasainen suorittaja ja siinä mielessä selkeä valinta luottopelaajaksi.

– Jake on omalla persoonallaan todella viihdyttävä pelaaja, mutta samalla myös taistelija vailla vertaansa. Hän tekee aina kaikkensa, jotta hän itse ja joukkue pärjää peleissä. Hän antaa joka tilanteessa kaikkensa ja sen takia hyvä esimerkki joukkuepelaajasta, joka omalla taistelullaan sytyttää muunkin joukkueen.

#30 Tuomo Hiltunen #16 Antti-Pekka Kesosen sekä #24 Jesse Kilpeläisen onniteltavana MP-JäPS -pelin jälkeen. (Kuva: Jukka Laitinen)

Maalivahtivalmentaja Tuomo Hiltunen palkitaan kauden sankarina, kun hän runkosarjan päätöskierroksella ”joutui” maaliin Otto Huuhtasen loukkaantuessa. Hiltunen pelasi JäPS:iä vastaan nollapelin ja hänen loistavasta avauksesta syntyi ottelun avaus- ja voittomaali, jonka viimeisteli kapteeni Jonathan Dunyin.

Lisäksi Urskin kuuluttamon asiantunteva väki palkitsi Melkone seppä -palkinnolla Jarkko Heimosen ja perustelut olivat seuraavat: ”Joukkueen tukipilari illasta toiseen. Uskaltanut ottaa vastuuta. Kermana kakun päällä häikäisi sarjapaikan varmistaneessa ottelussa.”

MP:n edustusjoukkue haluaa taas tämänkin kauden päätteeksi kiittää Kai Herrasen vetämää Mikkelin liikuntatoimea, joka piti harjoittelu- ja Urskin kotikentän nurmet loistokunnossa läpi kauden ja auttoi muutenkin tarvittaessa. Kiitos!