EDUSTUS: Topi Keskinen itäisen alueen vuoden poikapelaaja 2020


#18 Topi Keskinen teki viime kaudella läpimurtonsa miesten peleihin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueessa viime kaudella Ykkösessä läpimurtonsa tehnyt seuran oma kasvatti Topi Keskinen on tänään valittu Palloliiton itäisen alueen vuoden poikapelaajaksi 2020.

Perustelut Topi Keskisen valinnalle olivat seuraavat:
Mikkelin Palloilijoiden oma kasvatti otti vakuuttavan askeleen miesten peleihin menneellä kaudella. B -juniori-ikäinen Topi pelasi Ykkösessä 19 ottelua.

Hyvät otteet noteerattiin myös nuorten maajoukkueessa ja Topi Keskinen valittiin U18 -poikien maajoukkueleirille Eerikkilään. Topilla on potentiaalia nousta pelaajana vielä monta pykälää ja henkiset ominaisuudet tukevat tätä kehitystä.

Maaliskuussa 18 vuotta täyttävä Topi Keskinen palkittiin viime kaudella myös MP:n kauden junioripelaajana sekä edustusjoukkueen kauden lupaavimpana tulokkaana. Keskinen on tyytyväinen menneeseen kauteen, mutta nyt tehdään tosissaan töitä, että tulevasta kaudesta tulee vieläkin parempi.

– Kyllähän tällainen palkitseminen tuntuu erittäin hyvältä ja enkä kyllä osannut odottaa mitään tällaista.

– Pääsin viime kaudella pelaamaan Ykkösessä paljon enemmän, mitä olisin voinut kuvitella ja pelitkin sujuivat hyvin. Tavoitteenani on tulevalla kaudella päästä pelaamaan vieläkin enemmän sekä parantaa omaa pelaamista.

MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitunen on ilolla ja ylpeänä seurannut Topin kehitystä ja otteita.

– Topin työmoraali on kehittynyt ja suuntautuu paremmin olennaisiin asioihin.

– Topi on kasvanut sekä henkisesti että fyysisesti. Hän on kypsynyt todella nopeasti edustusjoukkuepelaajaksi, jonka erityinen vahvuus on hyvä valmennettavuus eli hän kuuntelee ohjeita ja ottaa niistä opikseen.

Topi Keskinen on tänään taas pelihommissa, kun MP aloittaa Suomen Cupin Ykkösen karsintalohkon ottelut Helsingissä Gnistanin vieraana.