EDUSTUS: Toni Tahvanainen MP:n hyökkäykseen


#26 Toni Tahvanainen on harjoitellut joukkueen kanssa jo useamman kerran.

28 -vuotias Ilomantsin FC Pogostan kasvatti Toni Tahvanainen on tehnyt Ykkösessä pelaavan MP:n kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjänä pelaava Tahvanainen on pelannut kaikkiaan 156 ottelua Ykköstä (25 maalia) sekä 21 ottelua Veikkausliigaa (1 maali). Viime kaudella hän pelasi JIPPO:ssa Kakkosta (13 ottelua/3 maalia) ja nyt alkukauden FC Blackbirdissä Kolmosta (6 ottelua/8 maalia).

Siirtoasiat on nyt kunnossa ja Tahvanainen on sunnuntaina mukana, kun Urskissa kohtaavat kahden ottelun voittoputkessa olevat MP ja MuSa Porista. Toni Tahvanainen on suoraviivainen joukkuepelaaja, jolle paidan etupuolella oleva joukkueen logo on tärkeämpi kuin selässä oleva nimi. Kokenut pelimies tulee innokkaana uuteen joukkueeseen ja kaupunkiin.

– Tulen erittäin hyvillä mielin Mikkeliin ja toivon, että minut otetaan hyvin vastaan. Mikkeli on minulle melko tuntematon kaupunki ja joukkueessakaan ei ole kuin kaksi tuttua pelaajaa eli Aatu Manninen ja Matti Kohonen JJK -ajoilta. Joten mielenkiinnolla odotan, mitä Mikkelillä ja tällä joukkueella on minulle tarjota.

– Odotan tulevalta tilaisuudelta paljon ja haluan antaa kaikkeni tälle joukkueelle. On upea mahdollisuus päästä parin haastavamman kauden jälkeen taas tositoimiin hyvin alkaneen alkukauden jälkeen. Isoin tavoitteeni on auttaa joukkuetta kokemukseni ja pelityylini kautta ja näin ollen tuoda lisäarvoa seuran toimintaan.

– Urski on upea paikka pelata ja MP:llä on ymmärtääkseni hyvä maine Mikkelissä. Ihmisiä kiinnostaa tulla katsomaan pelejä ja toivon, että sama meininki jatkuu. Haluan olla auttamassa joukkuetta niin korkealle kuin mahdollista, mutta mikään seura ei pysty siihen ilman kannatusta ja yleisön täyttä tukea. Odotan kotiyleisön kohtaamista erittäin innoissani ja toivon ennen kaikkea sitä, että näytetään, miten suuriin asioihin me yhdessä pystymme.

Päävalmentaja Juha Pasoja ottaa tyytyväisenä tutun pelimiehen joukkueeseensa.

– Toni on tuttu pelaaja JJK -ajalta ja siinä mielessä helppo ja hyvä hankinta, kun tiedän tasan tarkkaan, mitä vahvuuksia hänellä on. Hän tuo suoraviivaisuutta meidän hyökkäyspeliimme ja kokemusta sekä levennystä rinkiin, mitä tarvitaan, kun pelitahti tiivistyy. Hän tuo myös persoonallaan hyvää särmää joukkueeseen.

MP haluaa lähettää kiitokset Jyväskylän suuntaan Tahviksen edelliselle seuralle FC Blackbirdille: siirto onnistui todella sujuvasti ja hyvässä yhteistyössä!

#26 Toni Tahvanainen
s. 30.11.1991
hyökkääjä
pituus/paino: 178/81
kummiyritys: Harri Haavikko Oy
aikaisemmat seurat: FC Pogosta, JIPPO, AC Oulu, JJK, FC Blackbird