EDUSTUS: Täydet pisteet Vuosaaresta Lucaksen viime hetken maalilla


#7 Lucas on juuri laukonut ottelun voittomaalin (Kuva: Arto Alho / FC Viikingit).

MP matkusti lauantaina kauden ensimmäiseen Kakkosen vierasotteluun, joka pelattiin Vuosaaressa Heteniityn nurmella FC Viikinkejä vastaan. Viime kaudella MP voitti molemmissa otteluissa Viikingit ja sama tahti jatkui, vaikkakin voittomaalin teko meni aina lisäajalle asti. MP oli ottelussa hallitsevampi ja aktiivisempi joukkue, joten sarjapisteet tulivat ansaitusti Mikkeliin 1-2(0-1) -lukemin.

Tasaisen alun jälkeen ote siirtyi vierailijoille. Vartin kohdilla Lucas laukoi pallon tolppaan pomppupallon jälkeen ja sen jälkeen MP sai yrittää maalintekoa muutaman kerran ennen kuin 26. peliminuutilla nähtiin ottelun hieno avausosuma. Kotijoukkue menetti pallon hyökkäyspäässä ja MP hyökkäsi nopeasti vastaan Mellon, Räisäsen ja Kaasalaisen kautta ja pallo päätyi Denikselle, joka hienon yksilösuorituksen jälkeen laukoi pallon ovelasti kantapäällään melkein nollakulmasta verkkoon, 0-1.

Kotijoukkue hätyytteli muutaman kerran Sammy Ndjockia MP:n maalilla, mutta erikoistilanteita lukuun ottamatta mitään kovin vaarallista Viikingit eivät saaneet luotua. MP hallitsi kenttätapahtumia ennen taukoa ja paine oli selvästi Viikinkien kenttäpuoliskolla. Paras tilaisuus lisätä johtoa oli Lucaksella, joka pääsi Deniksen esityöstä puolittain läpi vähän ennen taukoa, mutta tämä yritys pysähtyi Viikinen maalivahti Sam Jammehin oikea-aikaiseen ulostuloon.

Toinen puoliaika alkoi vieraiden täydellisessä hallinnassa ja MP:llä oli lukuisia erikoistilanteita, mutta kotijoukkueen puolustus kesti kuitenkin vieraiden rynnistyksen ja lukemat säilyivät maalin vierasjohdossa. 66. peliminuutilla sai Viikingit onnekkaan tasoituksen. Hyökkäys sai alkunsa Sam Jammehin pitkästä avauksesta oikeaan laitaan, josta tuli matala keskitys MP:n maalille. Reetu Räsäsen pääsi ensimmäisenä palloon, mutta purkupallo suuntautui epäonnisesti maalille rynnistäneen Max Ehrnroothin jalkaan, josta pallo kimposi MP:n verkkoon, 1-1.

Tasoitusosuma loi uskoa Viikinkien tekemiseen ja hetken he olivat kuskin paikalla, mutta MP:n puolustus Vincent Bikanan johdolla kesti nämä rynnistykset. Paras kotijoukkueen maalipaikka oli Patrik Ahosella, jonka takakulmaan suuntautuneen laukauksen Ndjock torjui varmasti. Hiljalleen MP sai taas otteen ja haki kuumeisesti johto-osumaa. Sam Jammeh torjui Juuso Liukkosen läpiajon sekä muutaman muunkin vaarallisen tilanteen. Erotuomarin antamalla lisäajalla Jammeh joutui kuitenkin taipumaan Lucaksen pomppivan kaukolaukauksen edessä. Vielä tämän jälkeen kerran Viikingit pääsi yrittämään tasoitusta, mutta Ndjock torjui puskun alakulmasta ja lopulta tilanne liputettiin paitsioksi. Loppujen lopuksi MP sai juhlia ansaitusti kosteissa olosuhteissa hankittua vierasvoittoa.

Lucas dos Santos oli näkyvässä roolissa lauantain voitto-ottelussa, sillä voittomaalin lisäksi Lucas laukoi kerran tolppaan, pääsi kerran läpiajoon ja aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Viikinkien alakerralle. Liukas brasilialainen oli todella tyytyväinen voittoon ja siitä, että kausi on alkanut kahdella voitolla.

– Kyllä se on loistava fiilis tehdä maali ja etenkin, kun se tuli lisäajalla ja oli vielä arvokas voittomaali! Hallitsimme kuitenkin ottelua suurimman osan aikaa ja teimme nätin maalin ensimmäisellä puoliajalla. Lisäksi meillä oli epäonnea Viikinkien tasoitusmaalissa, mutta lopulta kova yrityksemme ja työntekomme palkittiin. Samalla näytimme, että aina kannattaa yrittää loppuun asti!

– Tietenkin maali oli henkilökohtaisestikin tärkeä, sillä se kasvattaa itseluottamustani ja näytin joukkueelle, että minun varaan voi laskea tälläkin kaudella. Tässä kuitenkin tehdään töitä joukkueena ja henkilökohtaiset tavoitteet eivät ole niin tärkeitä kuin joukkueen etu. Maalit ovat aina seurausta kaikkien kentällä olevien yhteispelistä!

– Tässä mennään eteenpäin peli kerrallaan ja yritetään pelata kivaa ja viihdyttävää jalkapalloa. Meillä on nyt kasassa todella hyvän tekniikan omaava joukkue ja se auttaa meitä paljon ja tekee pelaamisemme helpommaksi. Kauden aloitus kahdella voitolla on loistava juttu!

– Meillä löytyy joukkueesta laatua ja apuja myös vaihdosta. Mutta aina löytyy parannettavaa ja kovasti teemme töitä, että pelimme kehittyy tästä entisestään. Olen tyytyväinen sekä omaan että koko joukkueen kauden aloitukseen, mutta kuten kaikki tietävät, niin kausi on pitkä ja vielä syksylläkin pitää olla taulukon kärjessä.

– Luotan täysin tähän joukkueeseen ja uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet saavuttaa asetettu tavoite!

MP jatkaa sarjapisteiden metsästystä tulevana sunnuntaina, kun Kiffen saapuu vieraaksi Urskiin. Tervetuloa kannustamaan MP voittoon!