EDUSTUS: Tämä viikko vietetään hiihtolomaa


Tähän mennessä molemmat Suomen Cupin pelit MP on pelannut Talin hallissa Helsingissä. Tässä #28 Aatu Manninen etenee maalipaikkaan 2-2 -tasapeliin päättyneessä pelissä Gnistania vastaan. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

Reilu viikko sitten lauantaina Talissa pelattu Suomen Cupin Ykkösen karsintalohkon ottelu MP-HJK Klubi 04 muutti MP:n suunnitelmia, kun vastustajan riveissä pelasi useampi koronaviruspositiivinen ja tämän johdosta kuusitoista MP:n pelaajaa on karanteenissa tämän viikon lauantaihin asti. Joukkueen hiihtoloma siirtyi tämän johdosta jo tälle viikolle ja tämän tiedon mukaan yhteisharjoitukset jatkuvat tulevana sunnuntaina.

Vaikka tulokset Cupissa ja harjoitusotteluissa ovat olleet mollivoittoisia päävalmentaja Juha Pasoja on luottavainen vajaa pari kuukautta ennen Ykkösen alkua.

– Koronan takia hiihtolomamme siirtyi viikkoa aiemmaksi, mutta isompaa merkitystä sillä ei meidän tekemiseen ja suunnitelmiin ole. Tällä hetkellä joukkueen pelitavan opettelu on hyvällä mallilla ja paljon positiivisia asioita on näkynyt peleissä. Tulokset eivät vielä ole olleet hyviä, mutta pelin sisällä harjoitellut asiat puolustussuuntaan, esimerkiksi prässipeli on toiminut ajoittain
hyvin, sekä hyökkäyssuuntaan pelin rakentelu on myös välillä ollut mallikasta, mutta paljon on vielä tehtävää molemmissa päissä ja erityisesti rohkeudessa sekä aktiivisuudessa toteuttaa asioita myös pelissä.

– Peleissä parannettavaa löytyy erityisesti molempien boksien läheisyydessä pelaamisesta. Aggressiivisuus ja halu voittaa tilanteita on isoin kehityskohde.

– Joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja hakusessa on vielä muutama pelaaja. Erityisesti hyökkäyspäähän tarvitaan vielä leveyttä, maaliskuussa tulee pari pelaajaa Euroopasta näytille, jos vain koronatilanne sen sallii.

– Nyt treenataan vielä fysiikkaa ja painotus siirtyy vielä enemmän nopeusominaisuuksiin sekä räjähtävyyteen. Pelillisiä asioita hiotaan treenikentällä sekä harjoituspeleissä, joita on maaliskuussa kolme sekä lisäksi siirretty MP-JIPPO Cupin peli. Lisäksi huhtikuussa pelataan vielä kaksi harjoituspeliä ennen kuin Ykkönen alkaa 18. päivä Pietarsaaressa.

Viime lauantailta karanteenin takia siirretty Suomen Cupin ottelu MP-JIPPO pelataan ensi viikon keskiviikkona 3.3. klo 18.30 Urpolassa. Vallitsevasta tilanteesta johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sen voi katsoa Ruudusta.

Pelatut pelit:
la 16.1. KuPS-MP 3-0(1-0)
su 24.1. JIPPO-MP 2-0(1-0)
to 28.1. MiPK-MP 2-3(0-1, 2-1) maalit: Jonathan  Dunyin, Topi Keskinen, Peetu Kerminen
la 6.2. Suomen Cup: Gnistan-MP 2-2(0-2) maalit: vastustaja, Samson Ebuka
la 13.2. Suomen Cup: MP-HJK Klubi 04 3-0(2-0)

Ottelut ennen Ykkösen alkua:
ke 3.3. klo 18.30 Urpola: MP-JIPPO (Suomen Cup)
ti 9.3. klo 13.00 Lippumäen halli, Kuopio: KuPS-MP
la 20.3. klo 15.00 Urpola: MP-JJK
la 27.3. klo 15.00 Urpola: MP-FCV
to 1.4. klo 18.30 Urpola: MP-JIPPO
la 10.4. klo 14.00 Urpola: MP-MiPK