EDUSTUS: Samuli Hölttä jatkaa MP:n alakerrassa


#7 Samuli Hölttä onnistui viime kaudella kolmesti maalinteossa Ykkösessä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt tärkeän jatkosopimuksen, kun Samuli Hölttä on allekirjoittanut vuoden jatkon. Nyt MP:llä on kasassa 12 pelaajasopimusta.

23-vuotias Hölttä siirtyi viime kaudeksi MP:n riveihin JIPPO:sta. Hölttä pelasi viime kaudella 22 ottelua Ykkösessä ja onnistui maalinteossa kolmesti. Kauden päätteeksi joukkueen luottopelaajaksi palkittu Hölttä oli talvesta lähtien todella tasainen suorittaja ja MP:n puolustuksen johtohahmoja. Hän jatkaa hyvillä mielin MP:ssä ja alkaa olla viime syksyn ikävien uutisten jälkeen taas treenikunnossa.

– Viime kausi oli joukkueen osalta kaksijakoinen. Alkukaudesta tuntui, että peli luistaa, mutta syksyä kohti mentäessä tuli vaikeampi vaihe. Joukkueen henkisen kasvun osalta oli iso juttu, että saatiin puhuttua asioita läpi ja loppukauden kurssi saatiin käännettyä.

– Omaan kauteeni olin tyytyväinen, mutta parannettavaa jäi. Tulevalle kaudelle pitää saada enemmän nollapelejä ja maaleja pyrin tekemään pari lisää viime vuoteen verrattuna. Joukkueena täytyy ensi kaudella tähdätä tasaisuuteen, sitä kautta tuloksia tulee.

– Haluan tässä myös kertoa asiasta, joka viime vuonna pysäytti ja laittoi asiat tärkeysjärjestykseen. Heinäkuussa pelatun Jaro-vieraspelin yhteydessä jouduin doping-testiin ja tuloksista paljastui, että minulla oli kivessyöpä. Kävin elokuun lopulla leikkauksessa, joka onnistui, mutta syövän veriarvot jatkoivat kohoamista. Hoitosuunnitelman mukaan aloitettiin sytostaattihoidot marraskuussa ja ennen joulua sain tietää, että veriarvot olivat taas normaalit. Sain viimeisen hoidon viime tiistaina ja nyt palaan taas treeneihin. Kiitos kaikille hoitajille ja lääkäreille MKS:ssa, KYS:ssa ja OYS:ssa sekä SUEK:in Pekka Rauhalalle, heidän ansiostaan olen taas terve.

– Arvostan avopuolisoani, perhettäni sekä ystäviäni taas enemmän unohtamatta jalkapalloa. Elämässä on paljon asioita, joista kannattaa nauttia ja jalkapallo on yksi niistä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on todella tyytyväinen Höltän jatkoon ja tervehtymiseen.

– Samuli oli viime kaudella isossa roolissa topparin tontilla, vaikka sairaus vähän vaikutti loppukauden esityksiin. On todella hienoa, että Samuli on tervehtynyt ja jatkaa meillä.

– Tuttu topparipari helpottaa joukkueen rakentamista ja puolustuspelin kehittämistä tulevaa kautta kohti. Samulin vahvuuksia on periksiantamattomuus, voittajaluonne sekä urheilullisuus. Hän on myös uhka vastustajalle erikoistilanteissa.

Pelaajasopimukset 13.1.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2023)
#3 Väinö Vehkonen (2023)
#4 Ville Laiho (2024)
#7 Samuli Hölttä (2023)
#8 Niklas Leinonen (laina 2023)
#9 Peetu Kerminen (2023)
#14 Jesse Jäppinen (2023)
#17 Valtteri Nikulainen (2023)
#20 Niklas Orjala (2023)
#24 Jesse Kilpeläinen (2023)
#26 Joona Kuismala (2023)
#30 Timi Heikkinen (2024)