EDUSTUS: Samson Ebuka palkittiin MP:n parhaana


#17 Samson Ebuka oli MP:n paras maalintekijä ja tehokkain pelaaja. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Viime viikolla Ykkösen pelit tältä kaudelta päättänyt Mikkelin Palloilijat palkitsi tänään kauden esityksistään seuraavat pelaajat:

Kauden paras pelaaja: Samson Ebuka
Paras maalintekijä: Samson Ebuka (10 maalia / 26 ottelua)
Kauden lupaavin tulokas: Jesse Jäppinen
Joukkueen luottopelaaja: Jonathan Dunyin
Joukkueen taistelija: Topi Keskinen

Jesse Jäppinen (vas.), Jonathan Dunyin, Samson Ebuka ja Topi Keskinen palkintoineen.

Osaan palkinnoista päävalmentaja Juha Pasoja joutui miettimään suhteelliseen pitkään, mutta osa oli taas suhteellisen helppo valita saajat. Seuraavassa päävalmentajan perustelut palkintoihin:

– Samson pelasi todella vahvan kauden ja oli hyökkäyssuuntaan meidän paras pelaajamme muutenkin kuin maaleillaan. Hän on vahva ilmassa ja pystyy kontrolloimaan palloa ja kehoa, vaikka vastustaja olisikin iholla. Hän oli todella tärkeä pelaaja meille tällä kaudella.

– Jesse tuli viime vuoden lopulla Savonlinnasta meidän A-junnujoukkueeseemme ja sai peliaikaa jo edustusjoukkueen mukana viime syksynä. Hän on hyvän asenteen omaava keskikenttäpelaaja, joka pystyy haastamaan vastustajaa tempokuljetuksilla sekä harhautuksilla. Hänellä on itseluottamus kohdallaan ja todella lupaava pelaaja, jonka tätä vuotta häiritsi armeija ja sen takia minuutit jäivät vähäisiksi pelikuntoa hakiessa.

– Jonathan on omalla pelipaikallaan Ykkösen eliittiä. Hän katkoo, repii ja riistää keskikentän pohjalla todella hyvin sekä osallistuu myös vahvana juoksijana hyökkäyksiin. Valmentaja tietää mitä saa, kun laittaa Dinin kentälle.

– Topi on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin kypsä pelaaja, joka antaa aina kaikkensa kentälle. Tiettyä särmää on vielä, mutta niitä kun saa hiottua, niin Topilla on hieno tulevaisuus jalkapallon parissa. Hän on hieno ja esimerkillinen nuori mies, joka suhtautuu lajiin oikeanlaisella asenteella.

Kuuluttamon väki aloitti viime kaudella uuden perinteen, jossa palkitaan kuuluttamon valinta eli Melkone seppä. Viime kaudella palkinnon sai Jonne Uronen ja tällä kaudella kyseisen arvonimen ja hienon alasin palkinnon sai Topi Keskinen. Perustelut palkintoon olivat seuraavat: läpimurtokausi, tehokas taistelija ja seuran oma kasvatti.

Lisäksi MP:n edustusjoukkue haluaa taas kiittää Mikkelin liikuntatoimea, joka piti harjoittelu- ja Urskin kotikentän nurmet loistokunnossa läpi kauden ja auttoi muutenkin tarvittaessa. Kiitos!