EDUSTUS: Runkopelaajat Nissinen ja Räsänen jatkavat MP:ssä


Ykköseen valmistautuvalla Mikkelin Palloilijoilla on nyt kolmetoista pelaajasopimusta, kun viime kauden runkopelaajiin kuuluneet Joonas Nissinen ja Reetu Räsänen ovat allekirjoittaneet vuoden jatkosopimukset.

#19 Joonas Nissinen oli viime kauden yksi MP:n luottopelaajista. (Kuva: Pietu´s Photo)

Vasemman laidan vauhtikone Joonas Nissinen, 22 pelasi menneellä kaudella yhtä vaille kaikissa Kakkosen otteluissa ja tehoja syntyi viiden maalin ja seitsemän maalisyötön verran. Taitava ja nopea Kuopion Palloseuran kasvatti aloittaa innokkaana toisen kauden MP:n riveissä.

– Viime kausi oli joukkueelta hyvä! 90 -vuotisjuhlakauden tavoite oli nousta Ykköseen ja se saavutettiin. 25 pelistä vain yksi tappio kertoo aika paljon meidän viime kauden suorituksestamme. Oma kausi sujui hyvin, vaikka aina itseltään enemmän vaatiikin. Vastuuta tuli paljon ja omat esitykset olivat tasaisia.

– Tällä hetkellä on hyvät fiilikset, kun sopimus saatiin jo tässä vaiheessa sorvattua. On mukava jatkaa tutussa ympäristössä ja innolla odotellaan jo pelien alkua. Nyt on lomat lomailtu ja aloitetaan valmistautuminen kohti ensi kesän Ykkösen pelejä!

#3 Reetu Räsänen Palkittiin viime kaudella ”Joukkueen luottopelaaja” -palkinnolla. (Kuva: Pietu´s Photo)

Vincent Bikanan toppariparina viime kauden pelanneelle Reetu Räsäselle, 23 kertyi kaikkiaan 22 pelattua Kakkosen ottelua, joissa hän teki yhden maalin, joka oli kyllä sitäkin hienompi. Maali syntyi melkein puolesta kentästä Kouvolassa Susia vastaan ja maali oli vielä ottelun voittomaali. Kaikki KuPS:n juniori-ikäluokat läpikäynyt luotettava toppari on tyytyväinen jatkostaan Mikkelissä.

– Viime kausi oli kaikin puolin onnistunut. Käytännössä dominoimme omaa lohkoamme ja peliesityksemme kokonaisuudessaan olivat hyviä. Kaiken kruunasi syksyllä nousu Ykköseen, joka oli tavoitteemme koko kauden ajan. Joukkueessamme oli hyvä henki päällä koko kauden ajan ja luulen, että tämä oli iso syy menestykseen.

– Henkilökohtainen tavoite kauteen lähtiessä oli pelata ehjä kausi, mikä onnistuikin pieniä kolhuja lukuun ottamatta. Oma kausi oli onnistunut. Vakiinnutin paikkani avauskokoonpanossa ja peliesityksetkin olivat hyvällä tasolla koko kauden. Taisihan tuossa tulla ehkä urani hienoin maalikin tehtyä.

– Ensi kaudella tavoitteena jatkaa samalla lailla, mitä teimme hyvin täällä tänäkin vuonna. Kehittyä yksilönä, mutta myös joukkueena. Saamme varmasti hyvän nipun kasaan Ykköseen ja tavoitteena on varmasti tuo yläloppusarjaan pääseminen. Jos ja kun se tulee, niin kaikki muu menestys on plussaa.

MP pelaa yhden harjoitusottelun vielä tämän vuoden puolella, kun joukkue matkaa hallitsevan Suomen mestarin KuPS:n vieraaksi. KuPS-MP -harjoitusottelu pelataan lauantaina 21. joulukuuta klo 14 Lippumäen uudessa hallissa. Lisäksi ennen tammikuun lopussa alkavaa Suomen Cupia pelataan vielä ainakin yksi harjoitusottelu, kun matkataan Lahteen FC Lahden vieraaksi.

Pelaajasopimukset 29.11.2019:
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#11 Tomi Janhunen
#13 Jiri Haikonen
#17 Veeti Seppänen
#19 Joonas Nissinen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#25 Juuso Tarvainen
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell