EDUSTUS: Reetu Räsänen ensi kaudellakin MP:n alakerrassa


#3 Reetu Räsänen pelasi viime kaudella 16 Ykkösen ottelussa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt kolmannentoista pelaajasopimuksen, kun Reetu Räsänen allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen MP:n kanssa.

Kaikki KuPS:n juniori-ikäluokat läpikäynyt puolustuspään pelaaja Reetu Räsänen pelasi viime kaudella 16 ottelua Ykkösessä. Nyt kolmannen kautensa MP:n alakerrassa aloittava Räsänen jatkaa hyvillä mielin Mikkelissä.

– Kaudesta jäi itselle kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Vaikkei joukkueen alkuperäiset tavoitteet ihan täyttyneet, niin ketään ei varmasti jäänyt meidän sijoituksemme vaivaamaan. Korona toki varjosti koko kautta ja aiheutti vaikeuksia itse kullekin. Katsojien puuttuminen tai vähäisyys peleissä oli selvästi se harmittavin asia kaudella.

– Oma kausi alkoi vaikeasti. Preseasonilla tuli pitkä loukkaantuminen ja kun vihdoin kuntouduin, niin joukkueen treenit lopetettiin. Pelaamattomuus näkyi kauden alussa, mutta loppukaudesta olin sitten jo selvästi omalla tasollani ja pelit kulkivat hyvin. Joukkueena kehityttiin mielestäni tosi paljon. Pisteitä napsittiin melko tasaisesti koko kauden ajan, mutta pelillisesti mentiin tosi paljon eteenpäin kauden loppua kohti.

– Ensi kaudeksi toivon ainakin sitä, että yleisöä saataisiin taas mukaan katsomoon. Tänä vuonna huomasi helposti sen, miten iso vaikutus yleisön tuella on varsinkin kotipeleissä. Joukkueen tavoitteena on varmasti kehittyä edelleen pelillisesti sekä parantaa sarjasijoitusta. Henkilökohtaisella tasolla haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan ja pysyä ehjänä.

– Tänä vuonna vieraspeleissä näkyi loistava ja äänekäs fanikatsomo ja toivon, että sama kulttuuri jatkuu ensi kaudellakin. Hyvät joulut kaikille ja nähdään ensi vuonna peleissä!

Päävalmentaja Juha Pasoja ottaa tyytyväisenä Reetu Räsäsen jatkon.

– Reetu on hyvin peliä lukeva ja avaava toppari. Loukkaantumiset vaikeuttivat viime kautta ja varsinkin alkukaudesta oli hieman vaikeampaa. Loppua kohti Reetu paransi peliään ja hän tulee olemaan tärkeässä roolissa kunnossa ollessaan.

– Reetu kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin ja toivottavasti pysyy kunnossa, jotta voi omalla esimerkillään johtaa joukkuetta parempiin suorituksiin ensi kaudella.

Pelaajasopimukset 21.12.2020:
#3 Reetu Räsänen (2021)
#4 Iiro Äijö (2021)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#22 Jesse Jäppinen (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)
#25 Juuso Tarvainen (2021)
#28 Aatu Manninen (2021)
#33 Otto Hautamo (2021)