EDUSTUS: Räisänen ja Seppänen jatkavat MP:n riveissä


Viime viikolla harjoitukset aloittanut Mikkelin Palloilijat on aloittanut joukkueen rakentamisen ensi kauden Ykkösen koitoksia varten. Ensin käydään läpi viime kauden joukkueen pelaajat ja vuoden jatkosopimuksiin nimensä ovat nyt ensimmäisenä laittaneet Antti-Ville Räisänen sekä Veeti Seppänen.

#34 Antti-Ville Räisänen pelasi viime kaudella kolmanneksi eniten MP:n pelaajista. (Kuva: Pietu´s Photo)

Viime kaudella yhtä vaille kaikissa Kakkosen otteluissa MP:n keskikentällä esiintynyt ja kolmanneksi eniten peliminuutteja Matti Kohosen ja Vincent Bikanan jälkeen kerännyt Antti-Ville Räisänen, 21 onnistui maalinteossa kahdesti ja syötti yhden maalin. Varkaudessa jalkapallouransa aloittanut Räisänen jatkaa hyvillä mielin MP:n riveissä.

– Viime kausi oli kaikin puolin onnistunut. 90 -vuotisjuhlakauden kunniaksi se suurin tavoite eli nousu saavutettiin ja pystyttiin pelaamaan koko kausi hyvällä tasolla.

– Itselläni oli takana pari hieman rikkonaista kautta ja suurin tavoitteeni olikin pysyä ehjänä ja pelata kaikissa kauden peleissä isossa roolissa. No, yksi peli jäi pelaamatta koko kauden aikana, joten siinä mielessä lasken tuon kuitenkin onnistumiseksi. Pelillisesti uskon, että tulevalla kaudella nähdään vielä paljon parempi AV kentällä.

– Innolla tässä kyllä jo tulevaa kautta odotellaan! Ykkönen on ensi kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen uuden sarjajärjestelmän sekä suuren joukkueiden vaihtuvuuden vuoksi. Tavoitteena joukkueella pitää ehdottomasti olla pääsy yläloppusarjaan, koska sarjajärjestelmän vuoksi alaloppusarjaan tuskin kukaan joukkue lähtökohtaisesti haluaa joutua. Henkilökohtaisena tavoitteena on pelata tasainen ja ehjä kausi sekä nousta omalla pelipaikalla sarjan parhaiden keskikenttäpelaajien joukkoon. Siihen on ainut resepti se, että nyt laitetaan työhaalarit tiukasti niskaan ja painetaan tuleva talvi kovasti hommia, niin loppukaudesta ei tarvitse sitten jossitella.

Loukkaantumiset sotkivat #17 Veeti Seppäsen viime kautta. (Kuva: Mikko Kankainen)

MP:n oma kasvatti Veeti Seppänen, 18 pelasi viime kaudella Suomen Cupin peleissä täydet minuutit, mutta sitten loukkaantumiset sotkivat kautta, mutta Kakkosessakin tuli ensimmäiset minuutit. Nuorukainen haluaa kehittyä ja saada lisää peliminuutteja.

– Kaudesta jäi hyvä fiilis ja tuntui siltä, että kehitystä tapahtui. Valmentajilta sekä joukkuekavereilta sain paljon uusia vinkkejä ja oppeja.

– Alkukauden loukkaantumisen jälkeen pääsin pelaamaan SavU:n pelejä ja niistä sai hyvää kokemusta miesten peleistä. Kesällä tuli myös edustusjoukkueen debyytti.

– Tulevan kauden tavoitteena on saada mahdollisimman paljon minuutteja edustusjoukkueen paidassa sekä päästä lähemmäksi avauskokoonpanon paikkaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja kertoo joukkueen rakentamisen taustoista.

– Nousun Ykköseen hoitaneen joukkueen runko tulee pysymään suhteellisen samana ja sitten hätiköimättä hommataan vahvistuksia, jos ja kun tarvetta on.

– Tässä vielä tämä viikko harjoitellaan aika lailla omalla porukalla ennen kuin joulukuussa saapuu ensimmäisiä testimiehiä näyttämään taitojaan.

Pelaajasopimuksia julkaistaan lähipäivinä lisää, kunhan saadaan vaan nimet sopimuksiin. Myös valmennus- ja taustaryhmä on tarkoitus saada lähiaikoina kasaan.

Pelaajasopimukset 26.11.2019:
#5 Vincent Bikana
#11 Tomi Janhunen
#13 Jiri Haikonen
#17 Veeti Seppänen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell