EDUSTUS: Parhaaksi palkittu Jonathan Dunyin myös ensi kaudella MP:ssä


#20 Jonathan Dunyin on juuri tehnyt todella näyttävän maalin SJK Akatemian verkkoon Urskissa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Viimeisen Ykkösen kotiottelun jälkeen viime lauantaina MP:n parhaaksi pelaajaksi palkittu Jonathan Dunyin jatkaa myös ensi kaudella MP:n keskikentällä. 25-vuotias nigerialainen keskikenttäpelaaja teki vuoden jatkosopimuksen, joten hänen loistavia otteita päästään ihailemaan myös ensi kaudella Ykkösen peleissä. Kuluneella kaudella Dunyin on pelannut 20 Ykkösen pelissä, kun yksi peli jäi pelikiellon takia väliin ja peliminuutteja kertyi toiseksi eniten MP:ssä. Kaksi maalia viimeistellyt ja yhden syöttänyt Dunyin jatkaa todella hyvin mielin MP:n riveissä.

– Olen todella tyytyväinen, kun valmentajilta ja seurajohdolta löytyy luottoa minuun. Olen etuoikeutettu, kun saan jatkaa täällä hienossa seurassa ja joukkueessa.

– Tämä on ollut hyvin rankka vuosi, mutta silti kaikki jäi reilusti positiivisen puolelle. Vaikka suurin osa meistä pelaajista pelasi ensi kertaa Ykkösessä, niin voimme olla ylpeitä itsestämme. Teimme kovasti töitä harjoituksissa ja peleissä. Alku oli ehkä vähän huono, mutta hiljalleen pääsimme vauhtiin. Keräsimme mukavasti pisteitä ja pelimme parani kauden edetessä.

– Parhaan pelaajan palkinnosta minun pitää kiittää joukkuekavereitani, jotka tekivät pelaamiseni helpoksi ja olivat isoksi avuksi.

– Nyt suunnataan jo hiljalleen ajatuksia tulevaan ja toivotaan, että koronavirustilanne helpottaa ja pääsemme kohti normaalimpaa arkea. Tavoitteena on totta kai niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena parantaa kuluvasta kaudesta, mutta se vaatii meiltä kovasti töitä.

Päävalmentaja Juha Pasoja ottaa todella tyytyväisenä vastaan parhaaksi palkitun Jonathan Dunyinin jatkon joukkueessaan.

– Dunyin pelasi todella hyvän ja tasaisen kauden. Palkinto MP:n parhaana pelaajana oli täysin ansaittu. On hienoa, että saimme kiinnitettyä hänet ensi kaudeksi ja tämä helpottaa joukkueen rakentamista tosi paljon.

– Hän riistää palloja vahvasti ja on hyvä pääpalloissa. Myös hyökkäyssuuntaan hän tekee paljon oikeita ratkaisuja syötöllään ja rytmittää peliä hyvin.

– Tämä oli loistava kiinnitys tähän joukkueen rakennusurakan alkuun ja tästä on hyvä jatkaa joukkueen kokoamista!

Pelaajasopimukset 5.11.2020:
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)