EDUSTUS: Otto Huuhtanen täydentää MP:n maalivahtiosaston, Tuomo Hiltunen maalivahtivalmentajaksi


#33 Otto Huuhtanen täydentää MP:n maalivahtikolmikon, jonka valmennuksesta vastaa Tuomo Hiltunen.

Lauantaina Ykköscupin Pietarsaaressa FF Jaron vieraana aloittavalla Mikkelin Palloilijoilla on nyt kasassa 22 pelaajasopimusta, kun maalivahti Otto Huuhtanen on tehnyt seuran kanssa tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen. MP:n maalivahtikolmikon muodostavat Aleksi Honka-Hallila, Huuhtanen sekä Timi Heikkinen. Kolmikon maalivahtivalmennuksesta vastaa Tuomo Hiltunen.

Tässä kuussa 22 vuotta täyttävä Otto Huuhtanen on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka on pelannut myös ulkomailla, sillä hän siirtyi 16-vuotiaana Englantiin Newcastle Unitedin juniorijoukkueeseen. Kolmen Englannissa vietetyn vuoden jälkeen Huuhtanen pelasi Suomeen HIFK:n riveihin, missä hän pelasi yhden ottelun Veikkausliigassa ja kuusi ottelua farmijoukkue MYPA:ssa Ykkösessä. Viime kaudeksi Huuhtanen siirtyi FC Honkaan, jossa rooli jäi kuitenkin pieneksi ja loppukausi meni lainalla Ykkösen JIPPO:ssa, mutta loukkaantuminen keskeytti kauden. Huuhtanen teki Joensuussa MP:tä vastaan lukuisia loistotorjuntoja ja näin MP joutui palaamaan Mikkeliin 4-2 -tappio niskassaan ilman sarjapisteitä. Kymmenkunta juniorimaaottelua pelannut Huuhtanen hakee uutta nousua uralleen MP:n riveissä.

– Tulen hyvillä mielin seuraan, sillä olen kuullut seurasta paljon hyvää. Näen, että tämä on hyvä paikka päästä urallani eteenpäin.

– Ensi kaudella tavoitteena on pelata ehjä kausi parin hankalamman vuoden jälkeen, saada paljon peliaikaa sekä auttaa joukkuetta voittamaan pelejä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen Otto Huuhtasen sopimukseen.

–  Tälle kaudelle oli tavoitteena löytää kaksi tasaväkistä ja ulottavaa maalivahtia. Mielestäni onnistuimme markkinoilla hyvin, kun saimme Oton Allulle kaveriksi maalipuiden väliin. Otto jäi mieleen viime kaudella JIPPO-vieraspelistä, jonka me hävisimme, ulottuvana ja hyvänä torjujana.

– Otto omaa kokemusta myös kansainvälisiltä kentiltä, kun hän oli Englannissa kolme vuotta Newcastlessa.

– Nyt meidän maalivahtiosastomme on kunnossa ja Tuomo saa aloittaa poikien kanssa työnteon kohti kautta ja onnistumisia.

MP:n riveissä muutamaan otteeseen pelannut 28-vuotias maalivahti Tuomo Hiltunen on täynnä intoa maalivahtivalmennusuransa alkumetreillä. Viime kaudella Pallo-Kissoissa Kakkosta pelannut Hiltunen jatkaa myös valmennuksen rinnalla omaa pelaajauraansa. Joulukuusta lähtien joukkueen mukana ollut Hiltunen palaa hyvillä mielin tuttuun seuraan.

– Täytyy sanoa, että on hienoa palata seuraan parin vuoden tauon jälkeen. MP:ssä on aina asiat hoidettu ammattimaisesti ja toiminta on ammattimaista, joten iloisin mielin palaan tänne. Viimeksi olin edustusjoukkueen mukana pelaajana nousukaudella, mutta nyt keskityn edustusjoukkueen toiminnassa enemmän maalivahtien valmentamiseen. Sain loistavanmahdollisuuden Pasolta ja mietinnän jälkeen en voinut jättää tätä ainutlaatuista tilaisuutta käyttämättä.

– Homma on maistunut oikein hyvältä! Harjoitukset ovat pyörineet ja pelejäkin pelattu. Onhan rooli erilainen kuin pelaajana, sillä pelaajana ei tarvitse miettiä harjoituksien suunnittelua. Riittää, että tulee harjoituksiin tekemään duunia täysillä. Valmentajana täytyy harjoitteet suunnitella ennakkoon sekä toteuttaa ne, jolloin aikaa kuluu paljon enemmän muuhunkin kuin pelkkään harjoitteluun. Toisaalta suunnittelu on todella opettavaista ja kehittävää.

– Pyrin olemaan vuorovaikutteinen, välittävä ja ymmärtäväinen valmentaja. Minulla on ideologina keskustella ja kuunnella pelaajaa, jolloin olen läsnä. Toisin sanoen yritän ja haluan olla pelaajaläheinen valmentaja, jolloin vuorovaikutus on kaiken ydin. Oppia tulee puolin ja toisin. Pyrin harjoittelemisen ohella kehittämään maalivahtien heikkouksia, joihin olisi hyvä saada kehitystä kauden aikana. Ja edellä mainittuun asiaan maalivahdit saavat itse omalla näkemyksellään vaikuttaa. Sen lisäksi harjoituksissa keskitytään myös joukkueen tarpeeseen maalivahdin pelaamisen osalta, esimerkiksi pelin avaamiseen.

– Tavoitteena valmentajana on kehittyä niin kuin pelaajankin. Valmentajana oleminen on uusi asia minulle, joten pienin askelin sitä lähdetään työstämään ja kehittymään. Tarkoituksena on käydä koulutuksia, joista saa uusia oppeja.

– Pelaajaurakin jatkuu, sillä futiksen pelaaminen on vielä kivaa ja kipinää on pelaamiseen sekä pelaajana kehittymiseen, jota tukee valmentajan rooli. Uusia näkökulmia voi avautua enemmän valmentamiseenkin, kun jalkapalloa tulee katsottua eri silmin. Vuoden vaihteessa oli vielä pari kuviota auki pelaamisen suhteen, mutta asiat johtivat MP:n suuntaan. Tarkoituksena on pelata SavU:ssa Kolmosta ensi kaudella.

– Toivotaan pandemian helpottavan kevään tultaessa, jolloin jokainen pääsisi nauttimaan Suomen kauneimmassa pyhätössä sinisten otteita. Onhan jalkapallo parasta paikan päällä!

Juha Pasoja ottaa innokkaan Tuomo Hiltusen tyytyväisenä omaan valmennustiimiinsä.

– Tuomo tulee vahvistamaan meidän valmennustiimiämme ja ottaa vastuulleen maalivahdit. Tuomolla on halua alkaa kehittämään itseään mv-valmennuksen parissa.

– On hienoa, että vielä oman pelaamisen sekä vaativan työn ohessa löytyy intoa ja aikaa myös auttaa edustuksen maalivahteja kehittymään.

#33 Otto Huuhtanen
s. 28.2.2000
maalivahti
pituus/paino: 191/86
aikaisemmat seurat: Ilves, Newcastle United, HIFK, FC Honka, JIPPO

Pelaajasopimukset 2.2.2022:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2022+2023)
#2 Jarkko Heimonen (2022)
#3 Väinö Vehkonen (2022)
#4 Arttu Loukiainen (2022)
#6 Vaillance Nihorimbere (2022)
#7 Samuli Hölttä (2022)
#8 Joona Hiltunen (2022)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#10 Arjan Goljahanpoor (2022)
#11 Joslyn Luyeye-Lutumba (2022)
#12 Nuutti Laaksonen (2022)
#14 Jesse Jäppinen (2022+2023)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#19 Valdrin Azemi (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2022)
#21 Leevi Leinonen (2022)
#22 Veli-Matti Nuija (2022)
#23 Eero Ylönen (2022)
#25 Juuso Tarvainen (2022)
#30 Timi Heikkinen (2024)
#33 Otto Huuhtanen (2022)