EDUSTUS: Oma kasvatti Veli-Matti Nuija ja MP kaksivuotiseen sopimukseen


#19 Veli-Matti Nuija on jo debytoinut Ykkösessä.

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja seuran oma kasvatti Veli-Matti Nuija ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Nyt kasassa on 24 pelaajasopimusta.

Puolustuksessa pelaava ja parin viikon päästä 18 vuotta täyttävä Veli-Matti Nuija sai jo viime kauden päätöskierroksella ensimmäiset peliminuutit Ykkösessä. Veli-Matti seuraa isänsä Pasin jalanjälkiä, sillä Pasi pelasi MP:n alakerrassa Mestaruussarjassa, Veikkausliigassa sekä Ykkösessä. Kolmevuotiaana MP:n perinteisessä Jaliskoulussa jalkapallon aloittanut Veli-Matti ei ota mitään paineita isänsä urasta.

– Ei minulla ole mitään paineita siitä, että iskä on pelannut Veikkausliigaa. Hän on itsekin aina sanonut, että teen itse omat päätökset mikä kiinnostaa ja mikä ei. Onkin todella hienoa, että hän pystyy auttamaan ja neuvomaan mua näissä futishommissa, kun on itse käynyt läpi samat asiat.

– Kyllähän meno edustusjoukkueen mukana on totta kai paljon kovempaa ja vauhdikkaampaa harjoituksissa sekä peleissä, mutta hyvin olen kuitenkin sopeutunut viime kuukausien aikana vauhtiin mukaan.

– Positiivisilla ajatuksilla mennään kohti tulevaa kautta ja tavoitteena on saada tietysti mahdollisimman paljon peliminuutteja sekä kehittyä pelaajana.

Päävalmentaja Juha Pasoja näkee nuoressa puolustajassa potentiaalia.

– Vellu kuuluu lahjakkaisiin junioripelaajiin, joita on varsinkin 03 -ikäluokasta tällä hetkellä edustuksen mukana.

– Hän on puolustajana viihtyvä pelaaja, jonka vahvuuksia on pelin lukeminen, sijoittuminen sekä pallolliset hyvät ratkaisut. Kehitettävää löytyy varsinkin fysiikan puolelta kovuudessa ja kaksinkamppailuissa. Näitä ominaisuuksia kehitetään tänä vuonna pelaamalla paljon miesten pelejä.

– Vellu on lupaava ja fiksu pelaaja, jolla voi olla hyvä tulevaisuus jalkapallossa, jos vain halua riittää.

#19 Veli-Matti Nuija
s. 6.4.2003
puolustaja
pituus/paino: 177/70