EDUSTUS: Nuutti Laaksonen jatkaa MP:n alakerrassa


#12 Nuutti Laaksonen onnistui viime kaudella kerran Ykkösessä maalinteossa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijoiden joukkueen rakennus jatkuu, kun Nuutti Laaksonen teki vuoden jatkosopimuksen. Nyt on kasassa kahdeksan pelaajasopimusta ja lähipäivinä julkaistaan ensimmäiset uudet pelaajasopimukset, joita on jo muutamia tehtynä.

22-vuotias Kouvolan Susien kasvatti Nuutti Laaksonen pelasi viime kaudella MP:n kenttäpelaajista kuudenneksi eniten, kun 24 Ykkösen ottelussa peliminuutteja kertyi 1796. Pääsääntöisesti laitapuolustajana pelannut Laaksonen onnistui kertaalleen maalinteossa. Urallaan 65 ottelua Ykkösessä pelannut Nuutti Laaksonen on odottavainen uuden kauden kynnyksellä.

– Ehkä päällimmäisenä tuntemuksena viime kaudesta on pieni pettymys siitä, ettei onnistuttu pääsemään ylempään loppusarjaan. Kaudesta jäi kaiken kaikkiaan kuitenkin paljon hyviä muistoja, päällimmäisenä varmasti oma ensimmäinen Ykkösen maali sekä viimeinen ratkaisuottelu JIPPO:a vastaan.

– Joukkueen esitykset olivat pientä vuoristorataa ja tietty tasaisuus puuttui. Paljon oli hyviä esityksiä, mutta myös heikkoja pelejäkin sattui. Omat esitykset menivät myös samalla tavalla.

– Odottavaisin fiiliksin kohti tulevaa kautta! Marras- ja joulukuun on saanut levätä hyvin ja treenata ahkerasti omatoimisesti. Tammikuussa sitten alkaa valmistautuminen kauteen joukkueen kanssa.

– Tulevalle kaudelle lähdetään joukkueena ehdottomasti parantamaan viime kauden sijoitusta ja taistelemaan top 6 -sijoituksista. Itselle toivon hyvää tasaista ja ehjää kautta. Tehoja olisi myös hieno tehdä lisää. Kovalla ja laadukkaalla työnteolla niin joukkueen, kuin myös omat tavoitteet saavutetaan.

– Toivotan kaikille MP:n faneille rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta. Nähdään kesällä Urskissa!

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen, että monikäyttöinen Nuutti Laaksonen jatkaa MP:n riveissä.

– Hienoa, että Nuutti jatkaa meillä ensi kaudellakin! Hän on jo kokenut pelaaja, joka pystyy näyttämään esimerkkiä varsinkin nuorille pelaajillemme.

– Nuutti pitää itsestään huolta ja on pelikunnossa koko ajan, puolustussuuntaan hän tekee asiat yksinkertaisesti ilman riskejä. Ensi kaudelle hyökkäyssuuntaan on tavoite saada hieman enemmän rohkeutta pallollisiin ratkaisuihin. Nuutilla on tavoitteet korkealla ja on tärkeää, että pelaaja on valmis tekemään oikeita asioita, jotta kehitys menee oikeaan suuntaan.

Pasojalla on selvät sävelet pelaajatilanteesta.

– Viime viikonloppuna Go On Cupissa pelanneista testimiehistä meille löytyi useampia sopivia pelaajia ja heidän kanssaan tässä parhaillaan neuvotellaan. Lisäksi muutaman viime kauden pelaajan kanssa neuvottelut ovat jo aika pitkällä.

– Tammikuun lopulla tavoitteena meillä on noin 15 pelaajasopimusta ja hiljalleen tässä edetään kohti sitä.

Pelaajasopimukset 22.12.2021:
#9 Peetu Kerminen (2022)
#10 Arjan Goljahanpoor (2022)
#12 Nuutti Laaksonen (2022)
#14 Jesse Jäppinen (2022+2023)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#22 Veli-Matti Nuija (2022)
#23 Eero Ylönen (2022)