EDUSTUS: Nikulainen sekä Karttunen jatkavat ja Häyhänen nousee junnuista mukaan


#45 Veikko Karttunen, #17 Valtteri Nikulainen ja #20 Oliver Häyhänen olivat mukana, kun harjoitukset maanantaina alkoivat.

Tällä viikolla yhteisharjoituksiin palanneella Mikkelin Palloilijoilla on nyt 15 pelaajasopimusta, kun omat kasvatit Veikko Karttunen ja Valtteri Nikulainen ovat tehneet jatkosopimukset sekä Oliver Häyhänen nousee junioreista edustusjoukkueeseen. Nikulaisen sopimus kattaa kauden 2024 ja Karttusen sekä Häyhäsen sopimukset ovat kaksivuotisia.

#17 Valtteri Nikulainen pelasi kahdessa Suomen Cupin pelissä täydet minuutit. (Kuva: Jukka Laitinen)

19-vuotias Nikulainen ei viime kaudella Ykkösessä pelannut, mutta Suomen Cupissa hän pelasi kahdessa pelissä täydet minuutit. Kolmosen pelejä MP/SavU:ssa kertyi 21 ja niissä syntyi 14 maalia sekä P20 Ykkösessä 11 peliä (7 maalia). Toissa kaudella Ykkösessä debytoinut Nikulainen hakee nyt isompaa roolia, vaikka armeija tuo omat haasteet tulevaan kauteen.

– Mennyt kausi oli joukkueelta loistava! Itselleni kausi oli pienoinen pettymys, sillä pelejä ei Ykkösessä kertynyt.

– Tulevaa kautta häiritsee tammikuussa alkava armeija, mutta odotan kautta innolla.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on nousta seuraavalle tasolle ja siten päästä pelaamaan Ykkösliigassa. Joukkueena tavoitellaan hyvää sijoitusta sarjassa.

#45 Veikko Karttunen onnistui Suomen Cupissa rangaistuspotkukilpailussa maalinteossa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Tammikuussa 18 vuotta täyttävä Karttunen pelasi viime kaudella ensimmäiset minuutit Ykkösessä ja kahdessa Suomen Cupin pelissä hän onnistui kerran maalinteossa. Nuorukainen oli Nikulaisen tapaan isossa roolissa MP/SavU:ssa (18 ottelua/15 maalia) ja P20 Ykkösessä (6 ottelua/13 maalia). Lisäksi hän pelasi myös P17 Ykkösessä (11 ottelua/13 maalia). Yli 40 kertaa viime kaudella maalinteossa onnistunut Karttunen janoaa peliminuutteja  myös edustusjoukkueessa.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti erittäin hyvä! Kausi oli ehjä parin rikkonaisen vuoden jälkeen ja kauden aikana tuli hyvin maaleja, joka on tärkeää hyökkääjälle. Tietysti olisin toivonut enemmän peliaikaa Ykkösessä, mutta ei se jäänyt kaivelemaan, kun oli pitkä loukkaantumisjakso alla. Kolmassija Ykkösessä oli tietysti uskomattoman hyvä suoritus meiltä, mutta ei se tuntunut mitenkään yllätykseltä, kun joukkuehenki ja työnteko treeneissä oli ensiluokkaista.

– Tulevalta kaudelta odotan kehitystä pelaajana sekä paljon yleisöä Urskiin.

– Ykkösliigassa tavoitteeksi asettaisin top 3 -sijan ja se saavutetaan kyllä samanlaisella työnteolla ja joukkuehengellä. Henkilökohtaisesti haluan saada mahdollisimman paljon peliminuutteja Ykkösliigassa, totta kai maaleja sekä vakiinnuttaa paikkani pelaavassa joukkueessa.

17-vuotias Oliver Häyhänen harjoitteli jo loppukaudesta edustusjoukkueen mukana, mutta nyt tämä nopea laituri liittyy joukkueen mukaan heti kauden alusta. Viime kaudella Häyhänen pelasi pääsääntöisesti P17 Ykkösessä (22 ottelua/7 maalia), mutta muutamia otteluita kertyi sekä MP/SavU:ssa (8) että P20 Ykkösessä (4). Hän liittyy innokkaana mukaan edustusjoukkueen rinkiin kaksivuotisella sopimuksella.

– Innolla odotan tulevaa kautta!

– Edarissa joukkueen meininki ollut hyvännäköistä ja hyvällä itseluottamuksella voin lähteä kohti tulevaa kautta.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa nuorisotriolta ennakkoluulottomia otteita.

– Valtteri pelasi viime kaudella isoja minuutteja MP/SavU:ssa sekä A-junioreissa hyvillä tehoilla. Hän oli isossa roolissa joukkueiden menestyksessä. Kehitystä tapahtui kauden aikana varsinkin pallottomassa pelissä. Pallollinen tekeminen on hyvää ja siinä kehityksen paikkana olisi varmuus tekemiseen. Ensi kautta häiritsee hieman armeija, mutta uskon, että Valtterista on apua edustukselle ainakin loppukaudesta.

– Veikko jatkaa edustuksessa ja sai jo kesällä vähän makua Ykkösestä. Veikko on kuulunut ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin, mutta rikkonaiset vuodet loukkaantumisten takia ovat hidastaneet läpimurron tekemistä aikuisten tasolla. Tavoite myös Veikon kohdalla on parantaa pallotonta peliä, jolloin myös pallollinen peli on helpompaa. Hän omaa hyvän laukauksen ja sitä kautta hän on tehnyt paljon maaleja junioreissa sekä Kolmosessa.

– Oliver on seuran omia lupaavia pelaajia. Viime kesän peleissä hän näytti ennakkoluulotonta pelaamista ja hyvää asennetta. Myös harjoittelu edustuksen mukana vahvisti sen, että Oliverin kanssa tehtiin sopimus. Laitapelaajan vahvuuksia on 1vs1 pelaaminen ja hyvät ominaisuudet haastaa vastustajaa. Niitä lähdetään talven aikana jalostamaan ja keskitytään myös pallottomaan pelaamiseen, joka on monella nuorella pelaajalla pieni haaste.

Pelaajasopimukset 29.11.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2024)
#2 Benjamin Urgenc (2024)
#4 Ville Laiho (2024)
#5 Olli Kilpeläinen (2024)
#6 Jan Heinonen (2024)
#7 Niila Forsell (2024)
#8 Rasmus Lehtonen (2024)
#15 Joel Laitinen (2024)
#17 Valtteri Nikulainen (2024)
#20 Oliver Häyhänen (2025)
#23 Eero Ylönen (2024)
#24 Jesse Kilpeläinen (2024)
#26 Joona Kuismala (2024)
#30 Timi Heikkinen (2024)
#45 Veikko Karttunen (2025)