EDUSTUS: Niila Forsell MP:n seitsemäs sopimuspelaaja


#23 Niila Forsell pelaa myös ensi kaudella MP:n riveissä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Mikkelin Palloilijat ja 19 -vuotias Mäntyharjun Jäntevässä jalkapallon aloittanut Niila Forsell ovat tehneet vuoden jatkosopimuksen. Näin MP:llä on kasassa seitsemän pelaajasopimusta ja neuvotteluja viime kauden pelaajien kanssa käydään koko ajan.

Keskikentällä hyökkäävässä roolissa pelaava Forsell pelasi viime kaudella Ykkösessä 16 ottelussa ja onnistui kertaalleen maalinteossa kotiottelussa Gnistania vastaan. Kaudesta 2012 asti MP:ssä ollut ja neljännen kauden edustusjoukkueessa aloittava Forsell haluaa ensi kaudella olla vieläkin isommassa roolissa.

– Menneestä kaudesta jäi positiivinen fiilis, sillä pääsin pelaamaan todella paljon enemmän kuin edellisellä kaudella Kakkosessa. Kausi oli pitkä ja korona vaikeutti sitä aika paljon, mutta hienoa, että kausi saatiin vedettyä kunnialla maaliin.

– Näytimme, että näillä peliesityksillä me ehdottomasti kuulumme Ykköseen. Oli hienoa huomata, että hyvällä pelillä voidaan voittaa ihan mikä vaan joukkue tässä sarjassa. Mitä omaan peliin tulee, niin se kehittyi huomattavasti kauden aikana ja varsinkin fyysiset ominaisuudet paranivat paljon talven Suomen Cupin peleistä kauden alkuun.

– On kiva jatkaa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Lähden ensi kaudelle tavoitteenani saada entistä enemmän peliaikaa ja ottamaan sen vakituisen avauskokoonpanon paikan. Joukkueena pyritään varmasti parantamaan tämän kauden seitsemättä sijaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja on mielissään, että Niila jatkaa MP:n riveissä.

– Niila pääsi pelaamaan hyvän määrän Ykkösen pelejä tänä vuonna ja onnistui maalinteossakin. Niilan vahvuudet on hyökkäyspelissä ja varsinkin älykäs tilojen havainnointi sekä liikkuminen linjojen välissä.

– Hienoa, että saatiin Niila jatkamaan MP:ssä ja vaikka armeija viekin kuusi kuukautta vuoden alusta, niin uskon Niilan kehityksen jatkuvan ja sitä kautta saavan paljon vastuuta ensi kaudella.

Pelaajasopimukset 10.11.2020:
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)