EDUSTUS: MP:n alakertaan lisää vaihtoehtoja – Abubakar ja Heinonen sopimuksiin


#51 Haruna Abubakar ja #19 Jan Heinonen ovat harjoitelleet joukkueen mukana jo vähän aikaa.

Yhdeksäntenä Ykkösessä oleva Mikkelin Palloilijat on tehnyt kaksi uutta puolustuspään pelaajasopimusta. Haruna Abubakar siirtyy Klubi 04:sta ja Jan Heinonen tulee loppukaudeksi lainalle FC Interistä. Molempien siirrot on nyt saatu valmiiksi, joten he ovat päävalmentaja Juha Pasojan käytettävissä. MP pelaa kaksi seuraavaa Ykkösen peliä vieraissa: lauantaina Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan ja ensi viikon keskiviikkona Lappeenrannassa PEPO:n vieraana. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 31.7, jolloin PK-35 saapuu Urskiin.

21-vuotias ghanalainen Haruna Abubakar on alkuvuoden ollut HJK:n organisaatiossa ja pelannut muutaman pelin Klubi 04:n riveissä. Abubakar on voimakas ja nopea toppari, joka on pelannut Ghanan pääsarjassa sekä Ghanan juniorimaajoukkueissa. Nyt hän on tyytyväinen, kun sai loppukauden sopimuksen MP:n kanssa.

– Olen harjoitellut jo muutaman viikon joukkueen mukana ja viime viikonloppuna pelasin jo SavU:n riveissä. Nyt teen kovasti töitä, että pääsen tekemään debyyttini Ykkösessä.

– Tuon lisää vaihtoehtoja MP:n alakertaan ja uskon, että tämä on minulle nuorena pelaajana hyvä paikka kehittyä.

Juniorimaajoukkueissa pelannut ja kesäkuun lopussa 20 vuotta täyttänyt Jan Heinonen liittyy lainasopimuksella Veikkausliigassa pelaavasta FC Interistä MP:n riveihin loppukaudeksi hakemaan peliaikaa. Viime kaudella Heinonen oli myös Ykkösessä lainalla ja pelasi 24 ottelua KPV:n riveissä. Nyt hän saapuu intoa puhkuen uuteen seuraan ja kaupunkiin.

– Kentällä teen erittäin paljon töitä ja en anna periksi helpolla, haluan viedä peliä eteenpäin ja löydän myös avaavia syöttöjä, jotka helpottavat joukkuetta pelinrakennusvaiheessa. Puolustustilanteissa osaan lukea vastustajan syötöt ja myös ohjaan puheella muita linjassa olijoita.

– Seuraan ja Mikkeliin tulen todella hyvillä mielin ja kiva päästä tutustumaan uuteen kaupunkiin.

– Tälle loppukaudelle tavoitteet ovat joukkueena päästä ylempään jatkosarjaan ja omalta osalta päästä pelaamaan mahdollisimman paljon sekä kehittyä pelaajana.

– Toivottavasti Urskiin tulee mahdollisimman paljon jengiä katsomaan meidän pelejämme ja pitämään ääntä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen, kun sai alakertaan lisää vaihtoehtoja.

– Molemmat pelaajat tuovat leveyttä meidän puolustukseemme eri rooleihin. Selvää oli, että puolustuspään pelaajisto kävi liian kapeaksi ja uskon, että molemmista on hyötyä meille loppukaudesta. Ja samalla myös näemme, olisivatko he hyviä sopimuspelaajia ensi kaudelle.

– Haruna on Ghanasta tullut puolustaja, joka alkuvuoden oli HJK:n mukana. Hänen selkeät vahvuutensa ovat puolustussuuntaan juoksuvoimassa sekä kovassa fysiikassa ja hän ei kaihda kaksinkamppailuja. Hän pystyy pallollisenakin tekemään hyviä ratkaisuja. Selkeästi kokemattomuus suomalaisesta jalkapallosta näkyy vielä ja aika näyttää, miten hän sopeutuu erilaiseen kulttuuriin ja pelitapaan.

– Jan tuli Interistä lainalle meille loppukaudeksi ja monikäyttöisenä pelaajana hän on hyvä lisä meidän puolustuksemme ja keskikenttämme tueksi. Hän oli viime kaudella Kokkolassa KPV:n mukana lainalla ja pelasi yli 20 Ykkösen ottelussa isot minuutit. Jan tuo hyvää kilpailua meidän alakertaamme.

#51 Haruna Abubakar
s. 26.9.2000
puolustaja
pituus/paino: 182/ 78
kummiyritys: Go On
aikaisemmat seurat: African Panthers FC, King Faisal, HJK Klubi 04

#19 Jan Heinonen
s. 30.6.2002
puolustaja
pituus/paino: 182/78
kummiyritys: Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi
aikaisemmat seurat: Kaarinen Nappulat, KaaPo, FC Inter, KPV