EDUSTUS: MP valmistautuu omatoimisesti Ykkösen peleihin


Päävalmentaja Juha Pasojalla on nyt ollut aikaa miettiä tulevaa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Mikkelin Palloilijat noudattaa Suomen Palloliiton tekemän päätöksen suosituksia ja edustusjoukkueen sekä juniorijoukkueiden lähitoiminta harjoitus- ja ottelutapahtumien osalta pysyy keskeytyksissä ainakin toukokuun 13. päivään saakka. Kilpailutoiminta on arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy. Palloliiton hallinnoimien pääsarjojen (Kansallinen Liiga, Miesten Ykkönen, Miesten Kakkonen, Naisten Ykkönen) osalta aktiivista vuoropuhelua on käyty seurojen kanssa ja sitä myös koko ajan jatketaan.

Kuten muuallakin yhteiskunnassa, Palloliitossakin tämä koronavirusepidemia aiheuttaa runsaasti lisätöitä. Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini on viime aikoina ollut kiireinen mies, kun tulevaa kautta on suunniteltu.

– Eri aloitusajankohtiin liittyviä skenaarioita ja sarjajärjestelmämalleja on laadittu useita. Kaikkien niiden lähtökohtana on tuottaa niin tarkoituksenmukainen kausi kaikille joukkueille kuin näissä olosuhteissa on mahdollista.

– Toinen lähtökohta on, että yhtään sarjaa ei jätetä pelaamatta vaan kaikki sarjat tavalla tai toisella saadaan pelattua, jos se vaan olosuhteiden puolesta on mahdollista.

MP:n ohjeet ohjeistavat harjoittelemaan omillaan, ei ryhmässä. Sillä tässä tilanteessa on tärkeätä, että kaikki seuraavat viranomaisten ja Palloliiton ohjeita minimoidakseen mahdollisia tartuntaketjuja. Kun normaali joukkuetoiminta on pysähdyksissä vallitsevan tilanteen takia, edustusjoukkue harjoittelee omatoimisesti annettujen ohjelmien mukaisesti.

Päävalmentaja Juha Pasojalla tilanne on myös ollut haasteellinen, kun kohta neljään viikkoon ei ole saanut pitää yhteisharjoituksia ja kauden alku ajankohta ei ole vielä tiedossa. Tämä tilanne jatkuu vielä ainakin reilun kuukauden.

– Kyllähän tässä on aika lailla odottava fiilis. Vielä on hämärän peitossa, milloin yhteisharjoitukset pääsevät taas jatkumaan ja valmistautuminen kauteen jatkuisi koko joukkueen voimin. Nämä päivät ovat kyllä tuntuneet vähän pitkiltä, kun ei ole normaalia arkirytmiä harjoituksineen, mutta onpahan ollut sitten aikaa remontoida vähän kotia.

– Joukkue valmistautuu tällä hetkellä omatoimisilla harjoituksilla. Pelaajille on annettu ohjelmat, jotka pääsiäiseen jälkeen vaihdetaan uusiin. Oma valmistautuminen on mennyt enemmän kelaillessa menneitä kuukausia ja pelejä. Sieltä on löytynyt kehityskohteita joukkueelle. Nyt on ollut hyvää aikaa suunnitella kehityskohteille sopivia harjoituksia ja sitten kun homma taas alkaa, niin pääsemme iskemään niihin todella teolla.

– Pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti fysiikkaa sekä käyneet vähän pitämässä yllä pallotuntumaa.

– Heti kun saadaan lupa, niin joukkueharjoitukset pyörähtävät taas käyntiin ja tarkoitus olisi pelata muutama harjoituspelikin ennen kuin Ykkösen pelit alkavat.

– Tässä täytyy nyt edetä päivä kerrallaan ja ennen kaikkea terveys edellä tässä vakavassa ja poikkeuksellisessa tilanteessa. Ei muuta kuin pitkää pinnaa kaikille futiksen seuraajille ja terveyttä kaikille. Hyvää pääsiäistä!