EDUSTUS: MP lainaa nuorten maajoukkuehyökkääjä Vilho Huovilan


#9 Vilho Huovila tuli FC Lahdesta lainalle Mikkeliin.

Lauantaina kauden avausvoiton Ykkösliigassa ottanut Mikkelin Palloilijat on hankkinut loppukauden kattavalla lainasopimuksella Vilho Huovilan Veikkausliigan FC Lahdesta. Lainasiirto on nyt valmis ja Huovila pystyy pelaamaan jo torstaina, kun MP kohtaa todella tärkeässä kotiottelussa KäPa:n.

Huomenna 18 vuotta täyttävä Huovila kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen ja jalkapallossa hänellä on tavoitteet korkealla. Tällä kaudella hän on pelannut loppuminuutteja neljässä Veikkausliigaottelussa, kahdessa Suomen Cupin ottelussa täydet minuutit tehden neljä maalia, Kakkosessa Reippaassa viisi peliä tehden yhden maalin sekä viidessä U18-maaottelussa, joissa hän on tehnyt kaksi maalia. Urski on Huovilalle jo tuttu paikka, sillä hän teki maajoukkuedebyyttinsä syyskuussa 2021 kaksoismaaotteluissa Islantia vastaan ja jälkimmäisessä pelissä Urskissa hän teki maalinkin Islannin verkkoon. Valkealan Kajon kasvatti saapuu innolla Mikkeliin hakemaan peliaikaa ja vastuuta Ykkösliigan peleistä.

– Kiva tulla tänne Mikkeliin, kun kaupunki on jo tuttu! Hyvillä mielin tulen seuraan ja toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta omalla pelaamisellani loppukauden aikana.

– Faneille sellaisia terveisiä, että nähdään peleissä Urskissa!

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen uuden lainamiehen saapumiseen.

– Vilho tulee lainasopimuksella vahvistamaan meidän hyökkäyspäätämme FC Lahden Veikkausliiga-organisaatiosta.

– Omimmillaan Vilho on vasemmassa laidassa, mutta hän pystyy pelaamaan myös ysipaikkaa. Hän on vahvasti peliä eteenpäin ajatteleva ja haluaa haastaa vastustajaa 1vs1 -tilanteissa.

– Vilholla on kokemusta eri nuorisomaajoukkueista ja hän on onnistunut sielläkin hyvin maalinteossa, joten hän tuo meille taitoa ja vauhtia sekä hyvää kilpailua laitahyökkääjän rooliin.

#9 Vilho Huovila
s. 10.7.2006
hyökkääjä
pituus/paino: 184 / 73
kummiyritys: Jalon
aikaisemmat seurat: Kajo, KJP, FC Lahti, Reipas