EDUSTUS: MP kiinnitti nuorta voimaa – Keskinen ja Ylönen kolmen vuoden sopimuksiin


Ykkösessä ensi kaudella pelaava Mikkelin Palloilijat on jatkanut joukkueen rakentamista, kun lupaavien omien junioreiden Topi Keskisen ja Eero Ylösen kanssa on tehty pitkät kolmen vuoden pelaajasopimukset. Nyt MP:llä on kasassa 16 pelaajasopimusta.

#18 Topi Keskinen teki viime kaudella debyytin edustusjoukkueessa.

Keskikenttäpelaaja Topi Keskinen, 16 teki viime kaudella jo debyyttinsä Kakkosessa, kun hän pelasi nousukarsintasarjan ottelussa JäPS:iä vastaan parisen kymmentä minuuttia ja oli lähellä maalintekoa. Kovia harppauksia kehityksessä viime kaudella ottanut Keskinen on innoissaan pitkästä sopimuksesta.

– Viime kausi oli todella pitkä, mutta onnistunut ja kehitystä tapahtui todella paljon. Vältyin myös loukkaantumisilta pieniä kolhuja lukuun ottamatta. Oli hienoa tehdä debyytti edustusjoukkueessa ja sain jo hieman tuntumaa miesten peleistä harjoitusten lisäksi, ja se toi myös paljon motivaatiota.

– Uuteen kauteen lähdetään hyvin mielin ja tavoitteena olisi kehittyä ja treenata paljon sekä tietenkin pelata onnistuneesti.

#16 Eero Ylönen pelasi viime kaudella Suomen Cupissa. (Kuva: Mikko Kankainen)

Hyökkääjänä pelaava Eero Ylönen, 16 pelasi kesällä 2018 kaksi maaottelua U16 -maajoukkueessa Ruotsia vastaan. Kakkosen debyytti Ylöseltä jäi vielä tekemättä, mutta Suomen Cupissa hän pelasi viime kaudella molemmissa otteluissa. Nyt hän odottaa kovasti uuden kauden alkua.

– Viime kausi alkoi hyvin heti tammikuussa, kun pääsin edustuksen mukaan ensimmäistä kertaa Suomen Cupin peleihin. Kausi eteni ihan hyvin elokuuhun, jolloin tuli loukkaantuminen, joka vei reilun kuukauden tauolle ja loppukausi loukkaantumisen jälkeen oli sitten rikkonainen.

– Hyvillä mielin tässä mennään kohti tulevaa kautta. Toivottavasti pysyn terveenä ja tavoitteena on saada minuutteja talvella Suomen Cupissa ja tietenkin sitten Ykkösessä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on nyt ilolla seurannut muutaman viikon nuorisokaksikon otteita ja on tyytyväinen, kun nuoren miehen alut jatkavat useamman vuoden seurassa.

– Pojat ovat lupaavia nuoria pelaajia, joilla on kyllä potentiaalia olemassa. He ovat taitavia ja rohkeita pallon kanssa sekä liikkuvat oikea-aikaisesti kentällä. Uskoisin, että molemmat tulevat saamaan peliaikaa edustuksessa tulevalla kaudella, jos kehitys vaan jatkuu toivotunlaisena.

Pelaajasopimukset 10.12.2019:
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#11 Tomi Janhunen
#13 Jiri Haikonen
#16 Eero Ylönen
#17 Veeti Seppänen
#18 Topi Keskinen
#19 Joonas Nissinen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#25 Juuso Tarvainen
#28 Aatu Manninen
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell