EDUSTUS: MP ja SavU jatkavat farmisopimusta


Ykkösen Mikkelin Palloilijat ja Kolmosen Savilahden Urheilijat ovat solmineet kautta 2021 koskevan farmisopimuksen. Sopimuksen myötä voi SavU:n riveissä pelata ottelukohtaisesti nimettynä kolme MP:n aikuisikäistä pelaajaa, kun taas juniori-ikäisten pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu. SavU:n päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Jukka Gråsten.

SavU:n Kolmosen otteluissa tullaan näkemään MP:n A- ja B-nuoria hankkimassa tärkeää kokemusta aikuisten peleistä. Junioripelaajien lisäksi myös MP:n edustusjoukkueessa vähemmälle peliajalle jäävien ja loukkaantumisesta kuntoutuneiden pelaajien on mahdollista saada tärkeitä peliminuutteja farmiseura SavU:n riveissä.

MP:n puheenjohtaja Olli Heinikainen on tyytyväinen, että hyvin sujunut yhteistyö SavU:n kanssa jatkuu.

– On meille erityisen tärkeää, että lahjakkaat nuoret pelaajamme saavat kokemusta myös miesten peleistä ja sitä kautta on helpompi hakea peliaikaa oman edustusjoukkueen Ykkösen otteluista. Miesten pelit ovat kuitenkin miesten pelejä.

SavU:n tulevan kauden joukkuetta ei kuitenkaan rakenneta pelkästään MP:n nuorten pelaajien varaan. Joukkueeseen on tarkoitus kiinnittää myös kokeneempia pelimiehiä, joiden kanssa SavU:n puheenjohtaja Pekka Ripatti aloittelee neuvotteluja.

– Tavoitteena on saada vajaa kymmenen näitä kokeneempia pelimiehiä joukkueeseen.

– Vaikka edellisillä kausilla on nähty, että meillä pelanneet MP:n nuoret ovat pärjänneet hyvin, tarvitsemme joukkueeseen myös kokemusta.

– Jukka kokeneena valmentajana on hyvä mies vetämään tätä projektia. Hän paneutuu asioihin ja osaa varmasti opastaa niin nuoria kuin kokeneempia pelaajia.

Päävalmentaja Jukka Gråsten on innoissaan tästä haasteesta.

– Olen todella otettu, että meikäläistä kysyttiin tähän mukaan! Uskon, että saamme hyvän joukkueen kasaan ja tammikuussa sitten aloitetaan harjoittelu toden teolla.