EDUSTUS: MP ja Firmino tryout -sopimukseen, lisäksi täydennystä maalivahti- sekä hyökkäysosastoon


#9 Firmino ja #15 Santeri Karjalainen ovat mukana joukkueessa lauantaina Suomen Cupin avauksessa.

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja brasilialainen Lyon Dantas Firmino ovat tehneet kuluvaa kautta koskevan pelaajasopimuksen, jossa on helmikuun loppuun asti kestävä koeaika. Lisäksi oman juniorin Santeri Karjalaisen kanssa on tehty kolmevuotinen pelaajasopimus ja maalivahtiosastolle mukaan tulevat tutut Tuomo Hiltunen sekä Veikka Stålhand. Ylihuomenna Suomen Cupin ottelut MYPA:a vastaan aloittavalla MP:llä on nyt kasassa 24 pelaajasopimusta.

26-vuotias brasilialainen laituri Firmino on ollut kolmisen viikkoa mukana MP:n harjoituksissa ja hän on pelannut harjoitusotteluissa sekä FC Lahtea että JJK:ta vastaan. Sunnuntaina Jyväskylässä Firmino viimeisteli maalin ja syötti toisen 1-4 -voitossa. Toissa kaudella hän pelasi SJK Akatemiassa seitsemän Kakkosen ottelua ja viimeisteli niissä kuusi maalia. Nyt hän haluaa näyttää osaamisensa MP:n paidassa ja saada loppukauden kattavan sopimuksen.

– Haluan tuoda kokemukseni tälle melko nuorelle joukkueelle ja tietenkin haluan oppia uutta ja kehittyä pelaajana.

– Toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta maaleilla ja syötöillä. Aina kentälle päästyäni annan varmasti kaikkeni ja taistelen loppuun asti. Meillä on hyvä kasassa hyvä joukkue ja uskon, että tästä tulee hyvä kausi!

Ensi viikolla 17 vuotta täyttävä hyökkääjä Santeri Karjalainen on ollut harjoitellut marraskuusta lähtien edustusjoukkueen mukana ja hänelle on kertynyt ensimmäiset peliminuutit miesten peleissä kahdessa edellisessä harjoitusottelussa. Isokokoinen ja nopea Karjalainen liittyy innolla edustusjoukkueeseen mukaan.

– Totta kai hyvillä mielin tulen mukaan porukkaan ja tavoitteena on harjoitella hyvin ja kehittyä pelaajana. Tietenkin peliaikaakin olisi mukava saada.

Maalivahtiosastoa täydentävät viime kauden varamaalivahti Tuomo Hiltunen, 26 sekä A-junioreissa pelaava Veikka Stålhand, 19. Maalivahtiosasto tarvitsikin täydennystä, sillä kamerunilainen Sammy Ndjock ei ole vielä saapunut maahan.

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo, että Firminosta tulee olemaan iloa.

– Firmino on hieman epätyypillinen eteläamerikkalainen pelaaja, joka tekee myös puolustussuuntaan töitä. Hän on taitava ja nopea pelaaja, jolta odotetaan hyökkäyspäässä tehoja.

– Santeri ja Veikka ovat lupaavia omia kasvatteja ja he tulevat junnusopimuksilla mukaan porukkaan. Pojat ovat harjoitelleet hyvin edustuksen mukana nyt alkutalven ja sopimuksien myötä saamme käyttää heitä Suomen Cupissa. On mukana nähdä, meneekö heidän kehitys talven aikana eteenpäin.

– Kun A-juniorit pelaavat loppukuusta alkaen SM-karsintasarjaa, niin Jonnen lisäksi tarvitaan toista maalivahtia, kun Sammy ei ole vielä palannut Suomeen. Tuomo on tuttu ja turvallinen vaihtoehto tähän ja muutenkin on hyvä, että meillä on harjoituksissa riittävästi maalivahteja.

#9 Lyon Dantas Firmino
s. 17.2.1993
keskikenttäpelaaja
pituus/paino: 180/78
aikaisemmat seurat: Boavista SC, Nova Iguaçu FC, Atlético Rio FC, Duque de Caxias FC, São Mateus FC, União Recreativo FC, EC Resende / Rio, SJK Akatemia

Pelaajasopimukset 23.1.2020:
#2 Yassin Daoussi
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#9 Lyon Dantas Firmino
#10 Irfan Sadik
#11 Tomi Janhunen
#12 Matti Kohonen
#13 Jiri Haikonen
#15 Santeri Karjalainen
#16 Eero Ylönen
#17 Veeti Seppänen
#18 Topi Keskinen
#19 Joonas Nissinen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#24 Jonne Uronen
#25 Juuso Tarvainen
#28 Aatu Manninen
#30 Tuomo Hiltunen
#30 Veikka Stålhand
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell