EDUSTUS: MP aloittaa Ykkösen toisena pääsiäispäivänä vieraissa


Palloliitto julkaisi tänään kovasti odotetun Ykkösen sarjaohjelman. Ykkönen alkaa MP:n osalta maanantaina 18. huhtikuuta, kun MP matkustaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Viime kaudella MP vieraili Kokkolassa kahdesti ja molemmilla kerroilla kotijoukkue oli maalin verran parempi (1-0, 2-1). Toivottavasti tällä kaudella saadaan Kokkolasta myös pisteitäkin kokemuksen lisäksi mukaan! Ensimmäinen kotiottelu pelataan äitienpäivänä 8. toukokuuta, jolloin sarjanousija SJK Akatemia ja Samson Ebuka saapuvat vieraaksi.

Ykkönen pelataan kaudella 2022 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.-6. sijoittuneet) sekä Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.

Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Ykkösen karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä: sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun, 3. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan toisessa vaiheessa Ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan, 2. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan. Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2023.

MP:n kotiottelut ovat jakautuneet viidelle eri päivälle. Sunnuntaisin pelataan neljästi, lauantaisin kolmesti, perjantaina kahdesti sekä kerran tiistaina ja keskiviikkona. Vierasotteluita on eniten perjantaisin ja sunnuntaisin (3 kpl). Lisäksi vieraissa pelataan kahdesti maanantaina ja lauantaina sekä kerran keskiviikkona. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 3. syyskuuta, jolloin Urskiin saapuu vastustajaksi sarjanousija JäPS Järvenpäästä.

Toiminnanjohtaja Mika Roivas oli suhteellisen tyytyväinen otteluohjelmaan.

– Pitää toivoa, että korona lopultakin helpottaa ja saamme ottaa yleisöä paikalle Urskiin ilman mitään rajoituksia! Yleisö kuitenkin tekee ottelutapahtuman ja heitä vartenhan tässä pelataan.

– Sunnuntai on perinteinen pelipäivä Mikkelissä, mutta sen lisäksi haluamme pelata myös arkena. Onneksi saimme muutaman arkipelin, joita yhteistyökumppanimme ovat toivoneet. Ohjelmassa on kivasti pari kotipeliä myös perjantaina.

– Viime kaudella suositut teemapelit jäivät kokonaan järjestämättä rajoitusten takia, mutta toivottavasti tänä kesänä saadaan järjestettyä muutama teemapeli.

Jatkosarjojen alustavat runkopäivät: la 10.9, su 18.9, la 24.9, la 1.10 ja la 8.10.

Koko Ykkösen runkosarjan ohjelma löytyy täältä.