EDUSTUS: MP aloittaa Ykkösen heinäkuun alussa


Palloliitto julkaisi tänään kovasti odotetun Ykkösen sarjaohjelman. Koronaviruspandemian takia yli kaksi kuukautta myöhemmin alkava Ykkönen alkaa MP:n osalta sunnuntaina 5. heinäkuuta, kun Urskissa vastaan asettuu vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KPV, joka on tehnyt kovia satsauksia joukkueeseen. MP:n piti aloittaa pelit jo edellisenä viikonloppuna Myllykoskella, mutta MYPA:n toiveesta ottelu siirrettiin elokuun lopulle. MP ja MYPA kohtaavat kuitenkin harjoitusottelun merkeissä kesäkuun viimeisellä viikolla.

Ykkönen pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2021, ja sarjan 2. sijoittunut pelaa Veikkausliigan 11. sijoittuneen joukkueen kanssa kaksioisessa karsinnassa, joka ajanpuutteen takia (karsinnan 2. osaottelu pelattava viimeistään 13.12.2020) voidaan myös määrätä pelattavaksi yksiosaisena karsintana, jossa kotijoukkuestatus arvotaan. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla. Karsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti, jos kaksiosainen karsintapeli. Mikäli karsintapeli pelataan yksiosaisena, voimassa ei ole UEFA:n vierasmaalisääntöä, ja tarvittaessa pelataan myös jatko-ottelu, sekä tarvittaessa suoritetaan myös rangaistuspotkukilpailu, voittajan määrittelemiseksi. Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2021.

MP:n kotiottelut ovat jakautuneet neljälle eri päivälle. Sunnuntaisin pelataan seitsemän kertaa, lauantaisin kahdesti sekä kerran keskiviikkona ja perjantaina. Vierasotteluita on eniten lauantaisin (6 kpl). Lisäksi vieraissa pelataan kahdesti keskiviikkona sekä kerran maanantaina, torstaina ja sunnuntaina. Sarja yritetään saada päätökseen lokakuun loppuun mennessä ja päätöskierros pelataan lauantaina 31. lokakuuta, jolloin MP kohtaa Urskissa VPS:n.

Toiminnanjohtaja Mika Roivas oli tyytyväinen otteluohjelmaan.

– Perinteinen sunnuntain puoli seitsemän on se meidän juttu ja näitä pelejä saimmekin kivasti. Ohjelmaa ei lähdetty rukkaamaan, sillä pääasia on kuitenkin se, että päästään lopultakin pelaamaan.

– Toivottavasti rajoitukset eivät ole voimassa heinäkuun loppua pidemmälle ja näin kaikki halukkaat pääsevät Urskiin paikan päälle katsomaan tiukkoja Ykkösen kamppailuja.

Koko Ykkösen ohjelma löytyy täältä.