EDUSTUS: MP aloittaa Suomen Cupin tammikuun lopussa


Suomen Cup pelataan ensi kaudella kuten viime kaudellakin. Ykkösen osalta Cup käynnistyy tammikuun lopussa kahdessa alueellisessa lohkossa, joissa pelataan yksinkertainen sarja (viisi ottelua) niin, että edellisvuoden sijoitusrankingin mukaan, kolmella parhaalla seuralla kussakin lohkossa on kolme kotiottelua, ja muilla kaksi. MP:n kanssa A-lohkossa pelaavat EIF, Gnistan, KTP, MuSa ja MYPA.

Lohkopelivaiheessa pelataan sarjamuotoisesti, ja peliaika on normaali 2 x 45 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä pisteen. Lohkojen kaksi parasta etenevät Suomen Cupin viralliselle ensimmäiselle kierrokselle (16 joukkuetta) kotijoukkueeksi. Paremmuus lohkossa määritellään saatujen suhteellisten pisteiden, maalieron ja tehtyjen maalien perusteella.

MP aloittaa Cupin ottelut tammikuun 25. päivä, kun Urpolaan saapuu vieraaksi MYPA. Toinen kotiottelu pelataan 15. helmikuuta, jolloin vastaan asettuu EIF. Toiveissa on leuto talvi, että kyseiset pelit saadaan pelattua täällä Mikkelissä. Vieraissa MP pelaa Gnistania, MuSaa ja KTP:tä vastaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja pitää näitä Cupin pelejä hyvänä valmistautumisena kauteen.

– Näissä Cupin peleissä näemme, missä menemme ja saamme tuntumaan muihin Ykkösen joukkueihin.

– Ensi viikolla aloitamme valmistautumisen tulevaan kauteen ja joulukuussa on tarkoitus pelata jo ensimmäinen harjoituspeli, jos ja kun löydämme vaan sopivan vastustajan. Lisäksi tammikuussa ennen Cupin alkua pelataan myös kertaalleen.

Koko ohjelma löytyy täältä.