EDUSTUS: MP aloittaa raa’an alemman loppusarjan sunnuntaina


Ykkönen on pelattu tällä kaudella 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelattiin kaksinkertainen runkosarja, joka päättyi eilen 22. kierroksen otteluihin. Nyt jakaannutaan ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.-6. sijoittuneet joukkueet) ja alempaan jatkosarjaan (sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjat pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022 ja toiseksi sijoittunut menee suoraan liigakarsintaan. Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022.

MP sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi ja sai näin alempaan jatkosarjaan kolme kotiottelua (MuSa, PK-35 ja JIPPO) ja vieraissa pelataan kahdesti (KPV ja HJK Klubi 04). MP aloittaa alemman jatkosarjan ottelut ja taistelun Ykkösen sarjapaikasta tulevana sunnuntaina, kun klo 16 Urskissa alkavaan otteluun saapuu vastustajaksi MuSa Porista.

Palloliiton uutinen aiheesta löytyy täältä.

MP:n ottelut alemmassa jatkosarjassa:
su 26.9. klo 16:00 MP-MuSa
su 3.10. klo 16:00 MP-PK-35
su 10.10. klo 15:00 KPV-MP
su 17.10. klo 18:30 HJK Klubi 04-MP
la 23.10. klo 15:00 MP-JIPPO

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo omaan joukkueensa.

– Edessä on alempi jatkosarja, joka on todella raaka sarja, kun puolet joukkueista putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen. Me kuitenkin kuulumme sinne, kun emme oikein pärjänneet top 5 -joukkueita vastaan.

– Nyt pitää vaan palata perusasioihin ja laittaa puolustuspeli kuntoon, näin pystymme taistelemaan otteluiden voitoista sekä säilyttämään paikkamme Ykkösessä. Usko joukkueeseen on kova!