EDUSTUS: Loistokauden pelannut Iiro Äijö jatkaa MP:n alakerrassa


#4 Iiro Äijö pelasi viime kaudella 19 Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä kolme hienoa vaparimaalia. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat jatkaa joukkueen rakentamista ja nyt Iiro Äijö on pistänyt nimensä vuoden jatkosopimukseen. Tällä hetkellä MP:llä on kasassa yhdeksän pelaajasopimusta ja pelaajasopimusneuvotteluja käydään jatkuvasti.

FC Kuusysissä jalkapallo-oppinsa saanut 23 -vuotias Iiro Äijö aloittaa nyt jo kuudennen kauden MP:ssä. Äijö teki todellisen läpimurron viime kaudella ja pelasi Ykkösessä 19 ottelussa, joissa viimeisteli kolme todella näyttävää vapaapotkumaalia. Yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista viime kaudella jatkaa hyvillä mielin tutussa ympäristössä.

– Viime vuoden alku oli itselle todella raskas ja tajusin, että jalkapallo on se, joka on minulle tärkeintä. Sain itsestäni myös todella paljon irti, koska sain asiani kentän ulkopuolella kuntoon. Tiesin, että pystyn pelaamaan Ykkösessä ja ihan positiivisesti eka Ykkösen kausi menikin itseltäni.

– Kausi meni niin minulla kuin joukkueellakin hyvin. Joukkue oli todella kokematon Ykköseen, niin voidaan olla tyytyväisiä siihen, mitä saavutettiin. Itsellä kausi sujui ihan hyvin ja pystyin auttamaan nyt myös maalien muodossa joukkuetta.

– Ajatukset ensi kaudelle on, että joukkueena parannetaan viime kaudesta. Itsellä tavoite on, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan mahdollisimman korkean sijoituksen sarjassa. Haluan myös kehittyä vielä lisää ja uskon, että se on Mikkelissä vielä mahdollista!

– Kiitos kannattajille, jotka tekivät paluun peleihin. Se on ainakin minulle todella iso osa jalkapalloa, että kannattajia on katsomassa pelejä ja pitämässä joukkueen puolia. Toivottavasti tapaamme ensi vuonna mahdollisimman paljon peleissä!

Päävalmentaja Juha Pasoja on todella tyytyväinen, kun Iiro Äijö jatkaa MP:n puolustuslinjassa.

– Hienoa, että Iiro jatkaa meillä myös tulevalla kaudella. Hän pelasi todella vahvan kauden ja löi itsensä läpi niin joukkueessa kuin myös Ykkösen tasolla luottopuolustajana. Iiro pelasi tasaisen kauden, jonka kruunasi muutama upea vapaapotkumaali.

– Iiron vahvuudet on pallollisessa pelissä ja niitä pyritään jalostamaan entistä paremmiksi. Puolustussuuntaan tekeminen sekä kommunikointi kuuluvat kehitettävien asioiden listalle ja niihin kiinnitetään talvella huomiota.

– Iiro tekee työnsä hyvällä asenteella ja on positiivisella ilmeellä aina mukana. Tämä oli todella tärkeä palanen ensi kauden joukkueen rakentamisessa!

Pelaajasopimukset 28.11.2020:
#4 Iiro Äijö (2021)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)
#33 Otto Hautamo (2021)