EDUSTUS: Kerminen ja Kilpeläinen jatkosopimuksiin MP:n kanssa


Huomenna perjantaina kauden 2022 lopullisesti päättävä Ykkösen Mikkelin Palloilijat on tehnyt ensimmäiset jatkosopimukset, kun Peetu Kerminen sekä Jesse Kilpeläinen ovat tehneet vuoden pelaajasopimukset. Näin MP:llä on kasassa seitsemän pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

#9 Peetu Kerminen taisteli pallosta Suomen Cupin neljännesvälierässä KuPS:n Diogo Tomaksen kanssa. (Kuva: Jukka Laitinen)

MP:n oman kasvatin Peetu Kermisen, 18 kulunut kausi meni aika lailla piloille vaivojen ja loukkaantumisten takia. Ykkösen pelejä kertyi tällä kaudella seitsemän ja Suomen Cupissa neljännesvälierä KuPS:ia vastaan. Akatemiajoukkue SavU:n riveissä Kerminen pelasi Kolmosessa 13 ottelua ja teki niissä 9 maalia. Nuorukainen operoitiin pari viikkoa sitten ja muutaman viikon päästä hän on taas treenikunnossa. Jo neljännen kautensa edustusjoukkueen mukana aloittava Kerminen haluaa nyt tehdä lopullisen läpimurron.

– Menneestä kaudesta päällimmäinen tuntemus oli pettymys loukkaantumisten sekä kauden ennen aikaisesta päättymisen takia, mutta kaikesta huolimatta pelaajana mentiin eteenpäin ja sehän on tärkeintä.

– Parasta kaudesta oli joukkueen hieno taistelu loppukautta kohti, kesän vaikeista peleistä selvittiin ja saatiin syksyllä sarjapaikkaan tarvittavat pisteet. Oli hienoa seurata sivusta, miten jätkät syksyllä taistelivat ja voittivat otteluita!

– Oma tekeminen kärsi loukkaantumisten takia aika paljon, mutta mahtui kauteen hienojakin hetkiä. Päällimmäisenä Suomen Cupin peli KuPS:ia vastaan Urskissa ja SavU:n ensimmäinen derby Kissoja vastaan. Paljon jäi kuitenkin parannettavaa ensi kauteen ja ennen kaikkea annettavaa!

– Tulevasta on odottava fiilis! Tässä jo kovasti odotellaan, että pääsen tekemään kovasti töitä harjoituksissa ja tavoitteena saada paljon onnistumisia Ykkösen peleissä.

Mennyt kausi oli #24 Jesse Kilpeläiselle ensimmäinen Ykkösessä. (Kuva: Jukka Laitinen)

22-vuotias puolustaja Jesse Kilpeläinen saapui viime kaudeksi Kakkosen JS Herculesistä MP:n riveihin. Hänelläkin oli loukkaantumisia ja Ykkösessä kertyi kaikkiaan yhdeksän peliä, Suomen Cupissa neljä peliä tehoin 1+3 sekä SavU:ssa neljä Kolmosen peliä. Kovasti harjoituskentillä töitä tekevä HauPa:n kasvatti haluaa nostaa omaa tasoaan.

– Omalta osalta mennyt kausi oli pettymys. Ennen sarjan alkua tullut loukkaantuminen vaikeutti toki alkukautta, mutta sen jälkeenkin omat peliesitykset jättivät kyllä vähän toivomisen varaa silloin, kun pääsi pelaamaan. Joukkueen osaltakin kauteen mahtui vaikeita jaksoja, mutta voitokas loppukausi jätti päällimmäiseksi positiiviset fiilikset.

– Hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä lähdetään kohti ensi kautta. Tavoitteena on totta kai parantaa tästä kaudesta ja sen myötä saada enemmän vastuuta kentällä sekä auttaa joukkuetta menestymään.

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo, että molemmilla tuoreilla sopimuspelaajilla on potentiaalia kehittyä.

– Jesse tuli talvella joukkueeseen testijakson jälkeen ja silloin pelaaminen näyttikin todella lupaavalta. Keväällä tullut loukkaantuminen vaikeutti sitten pelaamaan pääsyä ja sitä kautta oppimista Ykkösen rytmiin. Hän on todella kova harjoittelija ja hyvällä terveellä asenteella liikkeellä oleva puolustava pelaaja, jolle ensi vuosi varmasti näyttää suuntaa jalkapallourallaan. Jessen vahvuudet on pallollisessa pelissä, laukaukset ja keskitykset sekä asenne työntekoon. Kehitettävää löytyy pallottomana sijoittumisessa.

– Peetu on ollut jo useamman vuoden edustuksen mukana ja pientä läpimurtoa jo odoteltiin, mutta pienet loukkaantumiset ja syksyn isompi vaiva aiheuttivat sen, ettei vielä nähty Peetua edustuksen peleissä niin paljoa. Hänen asenteensa peleissä on timanttinen niin kauan kuin pää pysyy kylmänä ja siinä onkin Peetulla isoin kehityskohde, keskittyminen seuraavaan suoritukseen eikä turhaa tuskailla mennyttä. Hyökkäävänä pelaajana Peetun työmäärä kentällä on hyvä, toki sitäkin energiaa opittava käyttämään olennaiseen. Vahvuutena on työnteon lisäksi hyvä maalintekotaito.

Pelaajasopimukset 20.10.2022:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2023)
#9 Peetu Kerminen (2023)
#14 Jesse Jäppinen (2023)
#17 Valtteri Nikulainen (2023)
#24 Jesse Kilpeläinen (2023)
#26 Joona Kuismala (2023)
#30 Timi Heikkinen (2024)