EDUSTUS: Kapteeni on ylpeä joukkueestaan


Kapteeni #7 Samuli Hölttä johtaa joukkojaan edestä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Kapteeni Samuli Hölttä on tällä kaudella pelannut 14 Ykkösen ottelua alusta loppuun ja kaksi peliä on jäänyt pelikiellon takia väliin. Maalinteossa topparina pelaava Hölttä on onnistunut kertaalleen ja kahdesti hän on tehnyt esityön maaliin. Hölttä on erittäin ylpeä nuoresta joukkueestaan, joka tällä hetkellä johtaa Ykköstä.

– Joukkueessa on rennot sekä keskittyneet tunnelmat. JäPS -tappio toimi hyvänä herätyksenä siitä, että tässä on vielä pitkä kausi edessä. Peli kerrallaan mennään ja pienin välitavoittein. Henkilökohtaisesti olen ensimmäistä kertaa Ykkösen kärkipäässä ja ensimmäistä kautta myös kapteenina, mikä on tuonut mukana uusia vastuualueita, mutta niistä olen tähän mennessä vain nauttinut.

– Talvikautemme oli kieltämättä ankeaa aikaa tulosten osalta, mutta joukkueen sisällä oli silti koko ajan luottavainen olo omaan tekemiseen. Kaikki jätkät olivat vastaanottavaisia palautteen suhteen ja jokainen väänsi tekemistä kovemmalle viikko viikolta.

– Uskoa oli, vaikka sitä koeteltiinkin monesti ja pitkään. Ennen kauden alkua tuli silti tunne, että okei, mehän osataan pelata ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Toivoin pääsyä ylempään jatkosarjaan, ettei tarvitsisi tapella taas tippumista vastaan.

– Joukkueemme vahvuus on eteenpäin haluavat nuoret mutta samalla henkisesti kypsät pelaajat. Kaikki ovat myös laadukkaita jalkapallon pelaajia. Samaan aikaan nuoruus ja intous saattaa olla heikkous, koska juuri kukaan ei ole ollut tällaisessa sarjatilanteessa näin korkealla tasolla.

– Ei tässä paljoa paremmasta tilanteesta olisi voinut haaveilla! Henkilökohtaisesti viime vuosi oli todella rankka ja tällaisen joukkueen kapteenina on ollut kunnia toimia.

– Tärkeintä on kehittää omaa peliä koko ajan. Ei tässä vielä kertaakaan liian tyytyväisiä olla oltu ja sitä tyytyväisyyttä pitääkin välttää. Kun aiemmin puhuin välitavoitteista, niin vielä yksi voitto tarvitaan, että matemaattisesti paikka Ykkösliigassa ensi kaudelle on varmistettu. Sen jälkeen otetaan sitten uusi tavoite.

– Lauantaina kannustus Pietarsaaressa oli jotain todella kaunista! Kyllä kannattajien tuki on ollut tärkeää ja tuntuu hienolta, että saadaan jakaa näitä noususta taistelevan ”takuuvarman sarjatippujan” tunteita yhdessä. Lisätään yhdessä puita uuniin kentällä ja katsomossa tuleviin peleihin!

– Sunnuntaina kannattaa tulla Urskiin, koska pelaamme tällä hetkellä parasta futista vuosiin Mikkelissä ja aiotaan pysyä sarjakärjessä. Gnistan tarjoaa hyvän vastuksen, joten luvassa on varmasti yleisölle viihdyttävä jalkapallo-ottelu.

– Nyt mennään yhdessä niin pitkälle päätyyn asti kuin mahdollista, tulkaa Urskiin ja vieraisiin tukemaan nuorta joukkuettamme jatkamaan huippukautta. Lupaamme aina pelata sinisellä sydämellä!

Sunnuntaina klo 18 pelataan Urskissa Ykkösen kärkiottelu MP-Gnistan. Tervetuloa!