EDUSTUS: Kapteeni Jiri Haikonen sekä Tomi Janhunen jatkavat kaksi seuraavaa kautta MP:n riveissä


Mikkelin Palloilijat on aloittanut joukkueen rakentamisen tulevalle kaudelle. Jo voimassa olevien neljän pelaajasopimuksen lisäksi kapteeni Jiri Haikonen sekä Tomi Janhunen ovat tehneet kahden vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Pelaajaneuvottelut ovat hyvässä vauhdissa ja lähiaikoina on lisää tiedotettavaa.

#13 Jiri Haikonen nähdään kaksi seuraavaakin kautta MP:n peliasussa. (Kuva: Pietu´s Photo)

Pääsääntöisesti puolustajana pelaava 26 -vuotias Haikonen joutui jalkavamman takia jättämään tällä kaudella pari peliä väliin, mutta muut 18 ottelua Jiri on pelannut alusta loppuun tehden yhden maalin ja syöttäen neljä. Haikonen on pelannut edustusjoukkueessa Ykkösessä ja Kakkosessa kaikkiaan 182 ottelua (8 maalia ja 22 maalisyöttöä) yhdeksän kauden aikana.

Pari viimeistä kautta kapteeninnauhaa kantanut Jiri Haikonen haluaa ensi kaudella olla mukana kärkitaistelussa sekä odottaa joukkueelta tasaisempia otteita.

– Päällimmäiset tuntemukset kaudesta ovat hieman sekalaiset, sillä pelimme on ollut yhtä vuoristorataa. Emme ole pystyneet pelaamaan tasaisesti ja pelien välillä on liikaa ailahtelevuutta. En kyllä osaa sanoa, mistä se johtuu. Olemme harjoitelleet hyvin ja monipuolisesti, mutta treenien tekeminen täytyisi saada paremmin siirrettyä myös peleihin.

– Kärkisijojen karkaaminen harmittaa todella paljon. Meillä oli loistava tilaisuus taistella kärkisijasta, mutta kompurointi ennalta heikompaa vastustajaa vastaan vei mahdollisuutemme. Nyt on tarkoituksena hoitaa jäljellä olevat pelit kunnialla ja kiilata kolmen joukkoon. Kausi päästään päättämään hyviä joukkueita vastaan, joten voitot niistä jättäisivät kuitenkin vähän positiivisemman maun kaudesta.

– Oma kausi on ollut melko tasaista tekemistä. Pelityylimme sopii minulle hyvin ja olen mielestäni onnistunut melko hyvin. Toki tehoja saisi tulla aina enemmän, mutta joukkueen menestys on minulle tärkeämpää kuin omat tehot. Loppukauden loukkaantuminen hieman harmittaa, kun kaksi peliä jäi sivuun.

– Tiedämme, että voimme taistella lohkon voitosta myös tulevana kautena. Hyvä loppu antaa virtaa tulevalle harjoitus- ja pelikaudelle. Tekemisemme ja toimintamme on tänä vuonna ollut parempaa. Kehitystä jatketaan ja pyritään olemaan jälleen taistelemassa kärkisijoista. Tulevana kautena ehdottamana tavoitteena on olla karsinnoissa mukana. Joukkueena sekä yksilöinä kehittyminen on myös tavoitteena. Henkilökohtaisesti tiedän voivani edelleen kehittyä pelaajana ja joukkueen tukivartena. Tavoitteenani on ehdottomasti olla nostamassa MP pelaamalla Ykköseen!

Päävalmentaja Janne Wilkman on todella tyytyväinen monivuotisen luottopelaajan jatkosta.

– Joukkueen kapteenin jatkaminen on aina tärkeä palanen uuden joukkueen rakentamista ja on hienoa, että saimme kiinnitettyä Jirin meille kahden vuoden sopimuksella. Hän on ollut isossa roolissa jo usean kauden ajan ja tätä kokemusta tarvitsemme jatkossakin.

#11 Tomi Janhunen jatkaa kasvattajaseuransa riveissä pari seuraavaa kautta. (Kuva: Mikko Kankainen)

Kuudes Mikkelin Palloilijoiden sopimuspelaaja on seuran oma kasvatti Tomi Janhunen. Pääasiassa puolustajana pelaava Janhunen, 24 on pelannut tällä kaudella tähän mennessä 14 ottelua tehoin 1+1.

Tomi uskoo, että tulevalla kaudella joukkue esiintyy tasaisemmin ja taistelu lohkon kärkisijoista jatkuu.

– Kuluva kausi on ollut joukkueelta ylämäkeä ja alamäkeä. Vaikean alkukauden jälkeen peli kulki pitkän aikaa hyvin, kunnes loppukesällä otteet taas alkoivat vähän ailahdella. Tietenkin kärjen läheisyydessä olo on hieno asia verrattaessa viime kauden sijoitukseen, mutta kyllähän se kilpaurheilussa aina harmittaa olla perässä juoksijana. Pääasiallisesti olen silti tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja pienellä tasaisuudella sijoitus voisi olla siellä kärjessä.

– Kärkisijan karkaaminen harmittaa tietenkin hieman, mutta sellaista se välillä on. Loppukaudella on edelleen panosta peleissä, vaikka kärkisijoitus ei enää omissa käsissä olekaan. Mahdollisimman korkealle kuitenkin halutaan sarjassa sijoittua!

– Oma pelaaminen on kehittynyt mielestäni kauden edetessä reilusti. Talvikaudella valmistautuminen kauteen jäi omalta osaltani täysin vajavaiseksi loukkaantumisten ja koulukiireitten kanssa. Tästä syystä alkukausi oli itselleni todella hankala, kun ei fyysisesti ollut valmis peleihin. Epäonnekkaan loukkaantumisen takia sitten tulikin näytön paikka jo vähän aikaisemmin kuin uskoinkaan. Siitä sitten vähitellen peli peliltä tekeminen on ollut helpompaa ja oma peli on parantunut koko ajan.

– Ensi kaudelta odotan paljon tasaisempaa MP:tä sekä myöskin laadukkaampia suorituksia itseltäni. Joukkueen peli on ollut tällä kaudella välillä todella hyvää ja uskonkin, että tulevalle kaudelle saamme tasaisuuden myös pelaamiseemme.

– Odotukset ovat itselläni ensi kautta katsoen korkealla, niin joukkueen näkökulmasta kuin omastanikin. Ensin kuitenkin haluan pelata tämän kauden viimeiset pelit alta pois ennen kuin alan ajattelemaan sen suuremmin ensi kautta.

Päävalmentaja Janne Wilkman on tyytyväinen Tomi Janhusen tämän kauden peliesityksiin ja ottaa ilolla vastaan Tomin jatkon kasvattajaseurassaan.

– Tomi on ollut tämän kauden yksi suurimmista onnistujista. Rikkonaisen harjoituskauden jälkeen hän hyppäsi vaativaan paikkaan, mutta osoitti heti ensimmäisestä ottelusta alkaen, että on mies paikallaan. Tomin pallollisen pelaamisen taito ja nopeus soveltuvat erinomaisesti pelitapaamme.

Pelaajasopimukset 19.9.2018:
#11 Tomi Janhunen (2020)
#13 Jiri Haikonen (2020)
#17 Lucas dos Santos (2019)
#20 Viljami Jurvanen (2019)
#21 Leevi Leinonen (2020)
#44 Niila Forsell (2020)