EDUSTUS: Kapteeni Jiri Haikonen odottaa kovasti, että pääsee taas pelaamaan loukkaantumisen jälkeen


Kapteeni #13 Jiri Haikonen on ollut reilun kuukauden sivussa jalkavamman takia. (Kuva: Pietu´s Photo)

Kapteeni Jiri Haikonen loukkasi jalkansa neljännen kierroksen ottelussa Joensuussa JIPPO:a vastaan juuri ennen taukoa. Sen jälkeen hän on ollut sivussa reilun kuukauden ja kuusi peliä on jäänyt väliin. Kerran maalinteossa tällä kaudella onnistunut puolustajana pelaava Haikonen on suhteellisen tyytyväinen kipparoimansa joukkueen alkukauden esityksiin ja lohkon kärkipaikkaan. Jiri, kuten koko joukkue, odottaa jo kovasti ensi viikon torstaina pelattavaa Mikkelin derbyä.

– Tietenkin kärkipaikka tuntuu hyvältä, mutta voisihan tuo eromme seuraaviin joukkueisiin olla isompikin. Sillä mielin lähdimme kauteen, että olemme lohkon kärjessä ja siellä olemme koko alkukauden olleet. Tarkoitus on pysyä piikkipaikalla kauden loppuun asti, mutta homma on vielä pahasti kesken ja pelejä on vielä paljon jäljellä.

– Alkukautemme on ollut melko hyvää tekemistä ja on hienoa, että olemme vielä kymmenen sarjakierroksen jälkeen ilman tappiota. Olemme hioneet pelitapaamme ja se alkaakin olla aika hyvin sisäistettynä. Alkukauteemme mahtuu muutama pistemenetys, joita ei vaan saisi tulla ja tämä tietysti harmittaa. Näistä vähän kehnommista peleistä olemme saaneet kuitenkin oppia ja toivottavasti niitä ei enää tule. Pääosin ongelmat näissä peleissä on johtunut huonosta viimeistelystä sekä vääristä viimeisistä ratkaisuista. Kuitenkin kaikissa näissä tasapeliin päättyneissä peleissä meillä on ollut täydet mahdollisuudet voittoihin.

– Loppukaudeksi meidän täytyy ehdottomasti olla terävämpiä maalipaikoissa sekä luottaa omaan peliimme. Olemme vahva joukkue ja meillä on hyvä henki päällä. Nyt mennään vaan peli kerrallaan ja jokaiseen peliin lähdetään kauden tärkein peli -asenteella.

– Itse olen valitettavasti joutunut olemaan sivussa peleistä odotettua pidempään sitkeän jalkavamman takia. Onneksi nyt vamma alkaa olemaan selätetty ja pääsen takaisin tositoimiin. Loukkaantuminen on ollut raastavaa aikaa, mutta onneksi pelejä on vielä paljon jäljellä. Nyt meinaa löytyy vielä normaaliakin enemmän nälkää auttaa joukkuetta kohti yhteistä tavoitetta. Olen päässyt jo treenaamaan useamman kerran joukkueen mukana ja näillä näkymin olen takaisin kokoonpanossa ensi viikon derbyssä.

– Ensi torstain paikalliskamppailuun lähdemme hyvillä mielin ja luottavaisina. Derbyt ovat Mikkelissä iso juttu ja ne sytyttävät sekä joukkueet että yleisön. Meidän ei kuitenkaan kannata liikaa miettiä, mikä toinen joukkue on ja mitä ne tekevät, vaan keskitytään olennaiseen eli meidän omaan peliimme. Toivottavasti taas runsaslukuinen yleisö löytää paikalle Urskiin nauttimaan pelistä. Me pelaajat ainakin nautimme.

– Syyskierrokselle lähdemme parantamaan peliämme. Syksy on kuitenkin pitkä ja pelejä riittää, joten keskittyminen pitää säilyä lokakuun loppuun asti.