EDUSTUS: Kapteeni Jiri Haikonen odottaa innolla sunnuntaita ja tosipelien alkua


#13 Jiri Haikonen johdattaa kapteenina joukkuetta (Kuva: Mikko Kankainen)

Pitkä talvi on takana ja sarjapelit ovat jo tuossa kulman takana. MP aloittaa Kakkosen A-lohkon ottelut tulevana sunnuntaina, kun NJS Nurmijärveltä saapuu vierailulle Mikkeliin. Ottelu alkaa Urpolassa klo 18.30. Joukkue on tehnyt kovasti töitä koko talven ja odottaa kapteeni Jiri Haikosen johdolla malttamattomana, että pääsee taistelemaan sarjapisteistä.

– Talvi on ollut pitkä, joten on tosi mahtavaa, että tosipelit alkavat. Olemme treenanneet kovaa ja hyvin koko talven. Fiilikset ovat odottavaiset, mutta samalla luottavaiset. Koko joukkue odottaa innolla tosipelien alkua.

– Joukkueemme on monipuolinen ja taitava. Uskon, että olemme joukkueena yhtenäisin mitä vähään aikaan ollut. Joukkueessa on hyvä terve kilpailutilanne pelipaikoista, mikä pistää jokaisen tekemään ja näyttämään parhaimpansa joka päivä. Joukkueesta löytyy taitoa, nopeutta sekä voimaa. On ilo olla mukana tällaisessa ryhmässä, jossa kamppaillaan hyvillä mielin peliajasta sekä taistellaan yhdessä yhteistä tavoitetta kohti. Odotan kesältä parasta MP:tä, mitä ollaan viime vuosina nähty. Kaikki edellytykset siihen on. Uskon ja toivon, että syksyn pimeinä iltoina taistelemme sarjan ykköspaikasta ja noususta.

– Sarjassa on monia hyviä joukkueita. Jokainen joukkue on omalla tavallaan haaste ja yksikään ottelu ei tule olemaan helppo. Meidän täytyy keskittyä ja tehdä parhaamme jokaista joukkuetta vastaan, vaikka vastassa olisi ennalta heikompi vastustaja.

– Uskoisin, että sarjan voitosta taistelevat ainakin PEPO ja Klubi 04, mutta emme keskity heihin. Keskitymme omaan tekemiseen ja jokainen peli on tärkeä. On tärkeää, että olemme yhtenäinen ryhmä, joka taistelee täysillä joka pelissä alusta loppuun.

– Henkilökohtainen tavoite on omalla tekemiselläni auttaa joukkue sarjanousuun. Pyrin siihen, että alakertamme on entistä tiiviimpi ja päästäisimme maaleja vähemmän. Hyökkäyssuuntaan pyrin luomaan entistä enemmän tilanteita sekä tietysti tehomerkintöjä.

– Joukkueen tavoite on selkeä, sarjanousu. Se vaatii laadukasta jokapäiväistä työtä. Asenne ja ryhmähenki ovat avainasemassa. Kun teemme harjoiteltuja asioita yhdessä, voimme olla sillä paikalla, millä haluamme. Joukkueessa on monia uusia kasvoja, joita kannattaa seurata. Ensimmäisenä Kuopion väkkärä Joonas Nissinen, joka tuo entistä enemmän taitoa ja nopeutta laitapelaamiseemme. Filipe tuo rauhallisuutta ja pallovarmuutta keskikentälle. Lucas on Mikkelin Neymar. Taitoa riittää, joten Lucas kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan. Sitten vielä on Dennarin paluu; maaliahne ja loistava pelimies.

– Kannattajille toivotan hyvää jalkapallokesää. Toivon yleisön löytävän Urskiin nauttimaan ja pitämään ääntä. Tehdään tästä kesästä yhdessä sellainen, mitä on sitten talven pimeinä iltoina kiva muistella!