EDUSTUS: Juuso Tarvainen jatkaa MP:n riveissä


#25 Juuso Tarvainen pelasi menneeellä kaudella yhdeksässä Ykkösen ottelussa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja Juuso Tarvainen ovat solmineet vuoden jatkosopimukseen. Tällä hetkellä MP:llä on kasassa kaksitoista pelaajasopimusta.

Alkukaudesta loukkaantumisista kärsinyt Juuso Tarvainen pelasi yhdeksässä Ykkösessä ottelussa ja sai maalitilinsäkin auki kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa Veikkausliigaan noussutta KTP:tä vastaan. 22-vuotias pieksämäkeläisessä SaPa:ssa jalkapallo-oppinsa saanut Tarvainen aloittaa hyvillä mielin kolmannen kautensa MP:ssä.

– Päällimmäiset fiilikset viime kaudesta on positiiviset. Vaikean alkukauden jälkeen pääsin vihdoin pelikuntoon ja pystyin näyttämään tasoni, kun paikka tuli.

– Joukkueena kausi meni hyvin. Pystyttiin taistelemaan pisteistä kaikkia joukkueita vastaan ja osoitettiin, että kuulutaan tälle tasolle.

– Sarjataso oli uusi ja pelipaikka vähän vieras, joten omiin esityksiin pitää olla tyytyväinen. Toki varaa parantamiseen jäi paljon. Kiva oli myös maalata ekan kerran MP:n paidassa.

– Tavoitteet ensi kaudelle on pysyä ehjänä ja saada enemmän vastuuta. Joukkueena tietenkin lähdetään kohentamaan tämän kauden sarjasijoitusta.

– Toivottavasti saadaan myös tauti kuriin ja yleisöä turvallisesti katsomoihin!

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo, että Juuso Tarvainen lyö itsensä ensi kaudella lopullisesta läpi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Juuso kärsi paljon loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan oli meille tärkeä pelaaja, varsinkin kun pelattiin kolmen linjalla.

– Juuso omaa hyvän fysiikan lisäksi hyvän pelikäsityksen. Hän lukee peliä hyvin ja on vahva kaksinkamppailuissa. Hän on hyvä pelaaja joukkueelle, koska pystyy pelaamaan niin topparina kuin keskikentän pohjallakin.

– Jos ja kun Tare pysyy kunnossa talven ja ensi kauden, niin hän tekee varmasti lopullisen läpimurron Ykkösessä.

Pelaajasopimukset 7.12.2020:
#4 Iiro Äijö (2021)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#22 Jesse Jäppinen (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)
#25 Juuso Tarvainen (2021)
#28 Aatu Manninen (2021)
#33 Otto Hautamo (2021)