EDUSTUS: Jonne Uronen jatkaa MP:n maalilla


#24 Jonne Uronen jatkaa MP:n maalilla. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Kuluvalla kaudella Ykkösessä seitsemänneksi sijoittunut Mikkelin Palloilijat on aloittanut joukkueen rakentamisen tulevaksi kaudeksi ja ensimmäisenä vuoden jatkosopimus tehtiin maalivahti Jonne Urosen kanssa. 18 ottelua MP:n maalilla Ykkösessä pelannut oma kasvatti Jonne Uronen oli jo talven Suomen Cupin otteluissa mainio ja otti paikkansa ykkösmaalivahtina kolmannesta sarjakierroksesta lähtien, kun kokenut kamerunilaismaalivahti Sammy Ndjock ei MP:n maalilla vakuuttanut. Uronen, 24 käytti tilaisuuden hyväkseen ja pelasi hyvän kauden. Hän jatkaa hyvillä mielin kasvattajaseurassaan.

–  Tietysti kaudesta jäi omalta kohdaltani hyvät fiilikset. Sain valmentajalta mahdollisuuden näyttää osaamistani ja vakiinnutin sitä kautta paikkani avauskokoonpanossa.

– Olen ollut tyytyväinen omalta osaltani viimeisen kahden kauden aikana tapahtuneeseen kehitykseen ja siihen, että olen onnistunut pelaamaan ottelusta toiseen suhteellisen hyvällä tasolla. Tietysti kauden mittaan tuli muutamia virheitä, mutta niitä ei jääty vatvomaan vaan mentiin eteenpäin. Joukkueena suoriuduimme hyvin ja koko jengin puolustaminen oli ihan sarjan kärkitasoa. Muu alakerta teki allekirjoittaneenkin pelaamisesta helpompaa. Hyökkäyspelaamiseen jäi sitten vähän toivomisen varaa ja enemmän olisi pitänyt pystyä tekemään maaleja. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuudessa meidän suoritukseemme.

– Ensi kaudella lähdetään tietysti parantamaan sijoitustamme sarjataulukossa. Omalta kohdalta haluan olla isossa roolissa ensi kauden joukkueessa ja auttaa seuraa omalla panoksellani saavuttamaan paremman sijoituksen. Haluan myös parantaa ensi kaudella omaa nollapelisaldoa.

– Kiitos kaikille, jotka ovat olleet katsomossa kannustamassa meitä voittoihin. Varsinkin se kaljakatsomon porukka, joka on ollut myös useassa vierasmatsissa kannustamassa meitä. Toivottavasti Teidät nähdään ja kuullaan ensi kaudellakin siellä kentän laidalla!

Päävalmentaja Juha Pasoja on mielissään ykkösmaalivahdin jatkosta.

– Jonne pelasi jo talven Suomen Cupin peleissä erittäin tasaisin ottein ja vakuutti minut siitä, että hänen rahkeensa riittävät Ykköseen. Sitten hän taisteli tasaväkisesti Sammyn kanssa ykkösmaalivahdin paikasta ottaen sen sitten itselleen väkisin.

– Jonnen esitykset olivat todella vakuuttavia ja sen takia olikin helppoa tarjota hänelle sopimusta myös ensi kaudelle. Toivotaan, että kehitys jatkuu yhtä vahvana maalivahtivalmentaja Jorkin kanssa.

Pelaajasopimukset 3.11.2020:
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#24 Jonne Uronen (2021)