EDUSTUS: Jonathan Dunyin on MP:n kapteeni


#20 Jonathan Dunyin aloittaa kolmannen kautensa MP:n paidassa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Kolmannen kautensa MP:ssä aloittava Jonathan Dunyin, 26 kantaa tulevalla kaudella vasemmassa käsivarressaan kapteenin nauhaa. Kapteenistoon kuuluvat myös #25 Juuso Tarvainen sekä #18 Topi Keskinen. Pelaajat ja taustat äänestivät tämän kolmikon kapteenistoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen valittuun kolmikkoon.

– Joukkueen kapteenisto on nyt valittu ja aika selkeästi esille nousi kolmen kärki, jotka kapteenistoon valittiin.

– Dini on ollut luottomies kentällä pari vuotta Mikkelissä ja siten aika looginen valinta joukkueen kapteeniksi. Hän johtaa joukkuetta omalla esimerkillään ja talvella myös puheella johtaminen on parantunut. Hän vaatii pelaajilta ja itseltään paljon.

– Tare on viime kausina kärsinyt loukkaantumisista ja vähän nytkin talven aikana, mutta kentällä ollessaan hän on sellainen näkymätön johtaja, jonka merkityksen huomaa, kun hän ei ole kentällä. Tare saa suutaan auki myös pukukopissa.

– Topi on nuoresta iästään huolimatta jo vakiinnuttanut paikkansa edustusjoukkueessa ja on terveenä ollessaan joukkueelle tärkeä pelaaja. Hän johtaa omalla periksiantamattomuudellaan ja vastaa myös joukkueen sakkokenraalin hommista.

– Joukkueesta löytyy tämän kolmikon lisäksi myös johtajuutta, joka on hieno asia, kun tosipelit alkavat ja eihän johtavien pelaajien tarvitse aina olla kapteeneja.

Jonathan Dunyin on ylpeä, kun saa olla kapteeni perinteisessä seurassa ja johtaa hienoa joukkuetta.

– Olen todella kiitollinen, kun saan olla tämän joukkueen kapteeni. Tunnen itseni etuoikeutetuksi ja olen valmis johtamaan tätä joukkuetta.

– Haluan olla kapteeni, joka auttaa, motivoi ja tsemppaa muita pelaajia niin peleissä kuin harjoituksissa.

– Preseason on ollut pitkä, mutta nyt onneksi pääsemme pelaamaan tosipelejä. Lupaan, että joukkue antaa aina kaikkensa ja teemme tästä kaudesta sellaisen, jota on mukava jälkeenpäin muistella.

MP:n kapteeniston kaudella 2021 muodostavat #18 Topi Keskinen, #20 Jonathan Dunyin sekä #25 Juuso Tarvainen. (Kuva: Mikko Kankainen)