EDUSTUS: Jonathan Dunyin MP:n keskikentälle


#20 Jonathan Dunyin pelasi MP:n keskikentällä joulukuussa harjoituspelissä KuPS:ia vastaan. (Kuva: Juha Leskinen)

Puolentoista kuukauden päästä Ykkösen kamppailut aloittava Mikkelin Palloilijat ja Jonathan Dunyin ovat tehneet tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen. Nyt MP:llä on kasassa 25 pelaajasopimusta, sillä Tomi Janhunen ei enää jatka pelaajana joukkueessa ja pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Janhunen ei kuitenkaan jätä jalkapalloa vaan hän jatkaa seurassa valmennustehtävissä.

24 -vuotias nigerialainen keskikenttäpelaaja Jonathan Dunyin aloittaa nyt jo seitsemännen kauden Suomessa. Hän on pelannut kaikkiaan 138 Kakkosen peliä, joissa on tehnyt 11 maalia. Joulukuussa joukkueen mukana harjoitellut ja KuPS:ia vastaan harjoitusottelussa MP:n keskikentällä pelannut Dunyin pelasi Suomen Cupissa MP:tä vastaan EIF:n riveissä, mutta nyt hän on MP:n mies.  Kovasti töitä kentällä tekevä Dunyin odottaa intoa puhkuen huhtikuun puolessa välissä alkavia Ykkösen pelejä.

– Olen viime vuosina pelannut monesti MP:tä vastaan ja pelit ovat aina olleet tiukkoja. Joukkue on koostunut hyvistä ja sitoutuneista pelaajista. Nyt on hienoa itse olla mukana joukkueessa ja päästä pelaamaan Ykkösessä.

– Haluan tuoda kokemukseni joukkueeseen, taistella ja tehdä kovasti töitä kentällä.

– Tämä on jo seitsemäs kauteni Suomessa ja suomalainen jalkapallo on mennyt kovasti eteenpäin näiden vuosien aikana.

– Mikkelissä olen ollut useampia kertoja pelaamassa ja vieraillut ystävieni luona, mutta pidempään en ole kaupungissa vielä ollut. Odotan kuitenkin innolla, että pääsen tutustumaan kaupunkiin ja uusiin joukkuekavereihin paremmin.

Päävalmentaja Juha Pasoja on todella tyytyväinen, että Dunyin kanssa päästiin sopimukseen.

– Jonathan oli joulukuussa KuPS -pelissä näytillä ja hän pelasi todella vakuuttavasti keskikentällä. Hän tuo leveyttä meidän keskikenttäosastoon sekä myös fyysisyyttä. On tärkeää, että meillä on hieman erityyppisiä pelaajia, jotta voimme valita otteluun sopivat pelaajatyypit kentälle.

– Hän tuo myös erikoistilanteisiin lisää kokoa, jota meiltä on hieman puuttunut. Hän on taitava pallon kanssa, katkoo ja riistää hyvin palloja toppareiden edessä sekä ilmassa että maassa.

#20 Jonathan Dunyin
s. 25.10.1995
keskikenttäpelaaja
pituus/paino: 191/80
aikaisemmat seurat: Oasis FC, TP-47, Kultsu FC, PEPO, EIF

Pelaajasopimukset 4.3.2020:
#2 Yassin Daoussi
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#6 Walid Abdelali
#7 Antti-Ville Räisänen
#9 Lyon Dantas Firmino
#10 Irfan Sadik
#12 Matti Kohonen
#13 Jiri Haikonen
#15 Santeri Karjalainen
#16 Eero Ylönen
#17 Veeti Seppänen
#18 Topi Keskinen
#19 Joonas Nissinen
#20 Jonathan Dunyin
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#23 Niila Forsell
#24 Jonne Uronen
#25 Juuso Tarvainen
#28 Aatu Manninen
#30 Tuomo Hiltunen
#30 Veikka Stålhand
#33 Sammy Ndjock