EDUSTUS: Jesse Kilpeläinen MP:n puolustuksessa myös kaudella 2024


#24 Jesse Kilpeläinen pelasi loppukaudesta melkein täydet minuutin MP:n alakerrassa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Nyt julkaistaan Ykkösliigassa pelaavan Mikkelin Palloilijoiden 8. pelaajasopimus, kun puolustaja Jesse Kilpeläinen on tehnyt vuoden jatkosopimuksen.

23-vuotias HauPa:n kasvatti aloittaa nyt kolmannen kautensa MP:n riveissä. Viime kauden alussa loukkaantumiset haittasivat Kilpeläistä, mutta jatkosarjasta lähtien hän pelasi isot minuutit MP:n alakerrassa. Kaikkiaan Ykkösen pelejä kertyi 13 ja niissä hän teki esityön yhteen maaliin. Lisäksi hän pelasi kuusi peliä MP/SavU:n riveissä Kolmosta viimeistellen kaksi maalia. Hyvin Mikkeliin kotiutunut Kilpeläinen haluaa saada alle ehjän harjoituskauden.

– Mennyt kausi oli totta kai joukkueelta positiivinen, vaikka viimeisestä pelistä jäikin todella karvas maku. Loppukaudesta tuntui olevan hieman epäonneakin pelien kääntymisen suhteen, mutta onneksi saatiin klaarattua kolmas sija.

– Omalta osaltani talvi ja alkukausi olivat vaikeita ja nivusvaivat johtivat lopulta leikkauspöydälle huhtikuun vaihteessa. Kauden loppupuolella vastuuta tuli mukavasti ja kentällä alkoi tapahtua positiivisiakin asioita.

– On hyvät fiilikset jatkaa tutussa ja kilpailullisessa ympäristössä! Henkilökohtaisena tavoitteena on saada vihdoin ehjä kausi ja sitä kautta ottaa askel eteenpäin pelaajana sekä auttaa joukkuetta. Joukkueen tavoitteena on varmasti pelata voittavaa jalkapalloa myös ensi kaudella Ykkösliigassa.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää mitä saa, kun Kilpeläisen laittaa kentälle.

– Loukkaantumisten jälkeen Jesse pääsi kuntoon ja löysi hyvän tason omaan pelaamiseensa. Hän on perusvarma suorittaja, joka haluaa kehittää itseään ja toivotaan, että Jesse pystyy ehjään harjoituskauteen ja sitä kautta mittaamaan itsestään ulos parhaan tuloksen ensi vuonna.

Pelaajasopimukset 16.11.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2024)
#2 Benjamin Urgenc (2024)
#4 Ville Laiho (2024)
#15 Joel Laitinen (2024)
#23 Eero Ylönen (2024)
#24 Jesse Kilpeläinen (2024)
#30 Timi Heikkinen (2024)
#63 Olli Kilpeläinen (2024)