EDUSTUS: Jesse Jäppinen MP:n 11. sopimuspelaaja


#16 Jesse Jäppinen pelasi viime kaudella neljässä Ykkösen pelissä. (Kuva: Pietu´s Photo)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja Jesse Jäppinen ovat solmineet vuoden jatkosopimukseen. Tällä hetkellä MP:llä on kasassa yksitoista pelaajasopimusta.

Loppukaudella jo neljässä Ykkösen pelissä pelannut 19-vuotias monipuolinen keskialueen pelaaja siirtyi STPS:stä MP:n A-junioreihin elokuussa ja on melkein siitä asti harjoitellut edustusjoukkueen mukana. Jesse Jäppinen jatkaa hyvillä mielin MP:n riveissä, vaikka armeija tuo omat haasteet tulevaan kauteen.

– Menneestä kaudesta jäi todella positiiviset fiilikset. Pääsin hyvin joukkueeseen mukaan ja onnistuin saamaan peliminuuttejakin Ykkösessä.

– Tempo, taito ja pelaajien fysiikka ovat aivan eri luokkaa Ykkösessä kuin Kolmosessa. Näiden takia tottuminen Ykkösen vauhtiin vie hieman aikaa, mutta siihen nähden kentällä ollessani onnistuin ihan hyvin. Joukkueena peli näytti loppukaudesta todella hyvältä ja MP osoitti kuuluvansa Ykköseen.

– Innolla odotan tulevaa kautta. Tavoitteenani on saada entistä enemmän vastuuta ja auttaa joukkuetta raapimaan mahdollisimman paljon pisteitä. Tammikuussa alkava intti mahdollisineen koronarajoituksineen tietenkin sotkee jonkin verran ensi kauteen valmistautumista, mutta uskon, että pystyn silti kehittymään pelaajana.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa, että Jesse Jäppinen kehittyy entisestää pelaajana.

– Jesse on nuori hyökkäävä keskikenttäpelaaja, jonka vahvuuksia on hyvä liike sekä tekniikka. Hän on pelannut alemmalla sarjatasolla, mutta loppukaudesta pelaamissaan peleissä Jesse esitti erittäin kypsää pelaamista.

– Jesse on lupaava pelaaja, joka täydentää hyvin meidän keskikenttäämme ja onkin mielenkiintoista tulevalla kaudella nähdä, miten Jesse kehittyy talven aikana ja kesän peleissä, vaikkakin armeija varmasti häiritsee hieman harjoittelua alkuvuodesta.

Pelaajasopimukset 3.12.2020:
#4 Iiro Äijö (2021)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#16 Eero Ylönen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2021)
#22 Jesse Jäppinen (2021)
#23 Niila Forsell (2021)
#24 Jonne Uronen (2021)
#28 Aatu Manninen (2021)
#33 Otto Hautamo (2021)