EDUSTUS: Jan Heinonen jatkaa MP:ssä


#6 Jan Heinonen pelasi viime kauden lopussa 14 peliä MP:n riveissä Ykköstä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Lauantaina kauden ensimmäisen virallisen pelin Ykköscupissa pelaava Mikkelin Palloilijat on taas tehnyt yhden tärkeän jatkosopimuksen, kun viime heinäkuussa joukkueeseen liittynyt Jan Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkon. Heinonen on MP:n 13. sopimuspelaaja.

20-vuotias Heinonen oli viime kauden lopun lainalla FC Interistä, pelasi 14 ottelua MP:n keskikentällä Ykkösessä ja esiintyi hyvin. Nyt hän on purkanut sopimuksen Interin kanssa ja siirtyy pysyvällä siirrolla MP:n riveihin. Heinonen palaa hyvillä mielin Mikkeliin muutaman kuukauden tauon jälkeen.

– Viime kaudesta täällä jäi hyvä fiilis ja se on myös osa syynä siihen, että tuun nyt takasin Mikkeliin. Joukkueena meillä oli haasteita, mutta saatiin puhuttua ne läpi ja sen jälkeen peli alkoi taas rullaamaan. Omalta osaltani se loppukausi täällä meni hyvin, vaikka alku olikin vähän hakemista, kun ei ollut sitä ennen koko kautena saanut säännöllisiä peliminuutteja, mutta pelaamisen taso omasta mielestäni oli koko ajan nousujohteista.

– Viime kaudella ei vielä maaleja syntynyt, mutta nyt oma tavoite on saada tehojakin ja tärkein asia itselleni on auttaa joukkuetta omalla työllä ja periksiantamattomuudella.

– Tulevaan kauteen lähdetään kehittämään itseäni pelaajana ja lähtökohta joukkueena on voittaa jokainen peli.

– Toivottavasti kotipeleissä on mahdollisimman paljon porukkaa kannustamassa meitä hyvin suorituksiin!

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen, että monikäyttöinen ja tasaisesti suorittava Heinonen jatkaa MP:ssä.

– Jan pelasi loppukauden meillä lainalla Interistä ja esiintyi vahvasti keskikentällä. Kun tälle vuodelle ei paikkaa Interissä auennut, niin meille oli alusta asti selvää, että haluamme Janin Mikkeliin vahvistamaan joukkuettamme.

– Jan on vahva ja tarpeeksi aggressiivinen pelaaja, joka voittaa palloja toppareiden edessä. Tekniikka ja syötöt on erinomaisella tasolla, joten tänä vuonna odotan Janista johtavaa pelaajaa meidän keskikentällemme. Uskon Janin olevan Ykkösen parhaimmistoa omalla pelipaikallaan.

Pelaajasopimukset 18.1.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2023)
#3 Väinö Vehkonen (2023)
#4 Ville Laiho (2024)
#6 Jan Heinonen (2023)
#7 Samuli Hölttä (2023)
#8 Niklas Leinonen (laina 2023)
#9 Peetu Kerminen (2023)
#14 Jesse Jäppinen (2023)
#17 Valtteri Nikulainen (2023)
#20 Niklas Orjala (2023)
#24 Jesse Kilpeläinen (2023)
#26 Joona Kuismala (2023)
#30 Timi Heikkinen (2024)