EDUSTUS: Forsell palaa ja Ylönen jatkaa MP:ssä


Vajaan kahden kuukauden päästä Ykkösen aloittava Mikkelin Palloilijat on tehnyt kaksi pelaajasopimusta lisää, kun viime kauden Ruotsissa pelannut Niila Forsell palaa joukkueeseen ja Eero Ylönen jatkaa. Molemmat sopimukset ovat yksivuotisia. Nyt MP:llä on kasassa 25 pelaajasopimusta ja ensi viikolla on tulossa lisää sopimuksia.

#69 Niila Forsell on ollut jo useamman viikon MP:n mukana ja pelannut kahdessa ottelussa. (Kuva: Kristiina Mattila)

20-vuotias Mäntyharjun Jäntevän kasvatti Niila Forsell on pelannut MP:ssä vuodesta 2012 lähtien, mutta viime kauden hän pelasi Ytterhogdals IK:ssa Ruotsin pohjoisen alueen 2. divisioonaa. Kausilla 2020 ja 2021 Forsell pelasi MP:n riveissä 28 ottelua Ykkösessä ja viimeisteli niissä kolme maalia. Useamman viikon joukkueen mukana ollut Forsell palaa innokkaana tuttuun seuraan ja joukkueeseen.

– Täysin uudenlainen ympäristö ja seura sekä tietysti myös paikkakunta teki vuodesta Ruotsissa mielenkiintoisen. Uudenlaiset haasteet niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin opettivat varmasti paljon ja uskon, että tästä kokemuksesta on hyötyä tulevaisuudessa.

– Seurassa on paljon tuttuja kasvoja, joiden kanssa on ollut kiva työskennellä viime viikkoina. Tämän lisäksi olosuhteet Mikkelissä ovat aivan viimeisen päälle, joten on kiva palata eMPeen riveihin.

– Henkilökohtaisesti tavoitteena on tuoda joukkueelle mahdollisimman paljon lisäarvoa ja haluaisin sen näkyvän myös syöttöjen ja maalien sarakkeissa, koska pelkkä hyvä pelaaminen ei tällä tasolla riitä menestykseen. Joukkueen kesken asetamme todennäköisesti vielä omat tavoitteet.

– Tulkaahan kaikki Urskiin kesällä seuraamaan pelejä, olutta saa ja eiköhän jalkapallokin ole ihan katsomisen arvoista!

Armeija sotki #23 Eero Ylösen viime kautta. (Kuva: Jukka Laitinen)

Ensi kuussa 20 vuotta täyttävän MP:n oman kasvatin Eero Ylösen viime kausi meni armeijan takia vähän ohi. Ykkösessä pieniä peliminuutteja kertyi 11 ottelussa ilman tehoja, mutta Kolmosessa SavU:n riveissä otteluja ja maaleja kertyi 12. Nyt nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Ylönen hakee lopullista läpimurtoa Ykkösessä.

– Viime kauteen en voi olla tyytyväinen. Omat esitykset Ykkösessä meni vaihtelevasti välillä hyvin ja välillä aika huonosti. Kolmosessa tuli ihan kivasti maaleja, mutta sielläkin pelini ailahteli liikaa. Joukkueen esitykset olivat myös vaihtelevia, välillä pelattiin tosi hyvin, mutta myös huonoja pelejä mahtui mukaan.

– Tosi hyvillä mielin tehdään töitä kohti tulevaa kautta. Tavoitteenani on lyödä läpi Ykkösessä ja maaleja olisi myös mukava tehdä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen Niilan paluuseen.

– Niila on meille vanha tuttu ja hienoa, että Ruotsin kokemusten jälkeen saadaan Niila takaisin Mikkeliin ja vahvistamaan meidän hyökkäyspeliämme.

– Niila on taitava pelaaja, joka tekee kentällä yllättäviä ratkaisuja ja on sitä kautta vastustajalle vaikea pideltävä. Hän on tuonut myös puhetta ja ohjausta kentälle harjoituksissa eli näyttäisi siltä, että ulkomaan reissu on kehittänyt Niilaa myös sillä osa-alueella.

– Niilan sopimuksen jälkeen meidän pallollinen osaamisemme hyökkäysosastolla on hyvää Ykkösen tasoa ja tarjoilu maalipaikkoihin pitäisi olla hyvällä mallilla. Kysymys on enää siitä, kuka tekee maalit.

Pasoja odottaa Ylöseltä lopullista läpimurtoa ja ensimmäisiä maaleja Ykkösessä.

– Eeron jatkaminen on hieno asia meille ja myös tärkeää koko seurayhteisölle, että omat lahjakkaat nuoret haluavat edustaa alueen ykkösseuraa. Eeron potentiaalia ei ole vielä täysin ulosmitattu ja uskoisin, että nyt kun armeija on suoritettu ja keskittyminen jalkapalloon on parempi, niin näemme Eeron kyvyt myös edustuksen peleissä ja harjoituksissa.

– Eeron selkeä vahvuus on hyvä syöttö- ja potkutekniikka molemmilla jaloilla sekä juoksunopeus. Kun saamme Eeron liikkumaan oikea-aikaisemmin kentällä, niin uskon hänen vakiinnuttavan paikan Ykkösen tasolla.

#69 Niila Forsell
s. 30.10.2001
keskikenttäpelaaja
pituus/paino:  /
aikaisemmat seurat: MäJä, MP, Ytterhogdals IK

Pelaajasopimukset 23.2.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2023)
#2 Benjamin Urgenc (2023)
#3 Väinö Vehkonen (2023)
#4 Ville Laiho (2024)
#6 Jan Heinonen (2023)
#7 Samuli Hölttä (2023)
#8 Niklas Leinonen (laina 2023)
#9 Peetu Kerminen (2023)
#10 Egzon Avdi (2023)
#11 Rasmus Lehtonen (2023)
#14 Jesse Jäppinen (2023)
#15 Joel Laitinen (2023)
#17 Valtteri Nikulainen (2023)
#20 Niklas Orjala (2023)
#21 Joslyn Luyeye-Lutumba (2023)
#23 Eero Ylönen (2023)
#24 Jesse Kilpeläinen (2023)
#26 Joona Kuismala (2023)
#30 Timi Heikkinen (2024)
#69 Niila Forsell (2023)

Mikko Haponen (2023)
Veikko Karttunen (2023)
Eetu Kivinen (2023)
Aapo Nykänen (2023)
Jimi Teittinen (2023)