EDUSTUS: Firmino jatkaa loppukauden MP:n riveissä


#9 Firmino on viimeistellyt Suomen Cupissa kolmesti. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Tammikuun lopussa Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijoiden kanssa koeajan sisältäneen sopimuksen tehnyt brasilialainen Lyon Dantas Firmino jatkaa MP:n riveissä kuluvan kauden loppuun. Muutama viikko sitten 27 vuotta täyttänyt brasilialainen Firmino teki viidessä pelaamassaan Suomen Cupin pelissä kolme maalia. Näiden lisäksi hän viimeisteli maalin ja syötti toisen 1-4 -päättyneessä harjoitusottelussa JJK:ta vastaan. Firmino on tähän mennessä ollut MP:n toiseksi tehokkain pelaaja edellään viidesti maalinteossa onnistunut Irfan Sadik.

Nopea brasilialainen on vakuuttanut päävalmentaja Juha Pasojan.

– Firmino vakuutti Suomen Cupin lohkovaiheessa ja häneltä löytyy ominaisuuksia, joilla hän kyllä vahvistaa meitä Ykkösessä. Hän on työteliäs kaveri, jonka nopeusominaisuudet ovat huippuluokkaa ja lisäksi hän osaa myös viimeistellä hyvin.

– Huomenna on tarkoitus julkaista uusi pelaajasopimus, kunhan saadaan vaan paperiasiat kuntoon ja terveystarkastukset tehtyä. Meillä on tällä hetkellä hyvä kilpailutilanne lähes joka pelipaikalle, mutta vielä etsimme hyökkäyspäähän pelaajaa ja tällä viikolla testaamme neljää pelaajaa.